Network Menu

RM2018-1kol-widget

Sju regionmöten under hösten 2018

Alla sju regioner i SWEA har sitt årsmöte i samband med regionmötesdagar under hösten 2018. Här hittar du information om när och var regionmötena hålls 2018 samt länkar till program osv.

Fortsätt läsa
banner-1090830_1920-2kol3

Vem blir ÅSK 2018?

I samband med SWEA Internationals årsmöte (IÅM) den 21 april annonseras mottagaren för Årets Svenska Kvinna och för SWEA Internationals tre stipendier.

Fortsätt läsa
Skrattande kvinna [Public Domain via Pixabay]

April, april, din dumma sill!

Ett initiativ till ett spännande projekt som har som mål att visa svenska medier hur snabbt vi kan nå resultat. Vi ber alla våra 73 avdelningsordförande om hjälp med att skicka henne det bästa aprilskämtet i media i våra olika länder.

Fortsätt läsa
Foto: Sverigekontakt

Internationell sommarkurs i svenska

Sverigekontakt arrangerar tillsammans med Billströmska folkhögskolan på Tjörn strax norr om Göteborg en internationell sommarkurs i svenska. Kursen startar 23 juli och avslutas 11 augusti.

Fortsätt läsa
Kjerstin_Dellert_i_Allsång_på_Skansen_2013

Tack Kjerstin Dellert!

Operasångerskan och teaterchefen Kjerstin Dellert har avlidit. Kjerstin Dellert var under många år och ända tills idag en aktiv och värdefull jurymedlem för Sigrid Paskells stipendium inom scenkonsterna, ett av SWEA Internationals tre årliga stipendier. 2010 mottog Kjerstin Dellert utmärkelsen Årets Svenska Kvinna för sitt omfattande engagemang för Confidencen, en historisk svensk slottsteater som annars […]

Fortsätt läsa