Network Menu

Är du på Facebook?

Margarets profil på Facebook

Margarets profil på Facebook

[Inlagd: 11 mars 2014]

För ett par år sen, var det en fråga jag fick av en väninna i Sverige och jag svarade då; –nej, det där gillar inte jag. Varför ska jag berätta om när jag dricker kaffe eller umgås med X eller Y?

Jag tänker helt annorlunda idag och är sen 2009 med på Facebook. Jag är inte den mest aktiva och måste erkänna att jag inte varje dag läser vad som står men det känns för mig precis lagom. Jag lägger ibland in någon kommentar, jag ”gillar” vad någon skriver om och jag försöker hinna med att gratulera vänner på födelsedan.

Jag tittar alltid in på SWEA Världen och gläds åt intressanta personlig inlägg eller frågor till andra Sweor. Det var härligt att få läsa om SWEA Vancouvers årliga skidåkning i Whistler, bra att få information om USAs sommartid och kul att påminnas om semlan. Jag såg också att efterlysning av svenskskrivande brevvän till dottern och frågan om skola i Silicon Valley besvarades och det är så här vi ska använda vår slutna grupp på Facebook.

Det är dock viktigt att den inte ersätter vår information på webbsidorna. Där finns information för alla medlemmar, också de som inte är med i SWEA Världen. Det är också viktigt för dem som söker allmän information om SWEA att de hittar relevant information på webben. Är man inte medlem och söker lämplig avdelning vill man inte komma till en tom och innehållslös sida. Lägger vi allt på Facebook stänger vi informationen för dem som letar efter oss.

Slutligen vill jag påminna om att det även finns en baksida av Facebook. Jag själv drabbades för en tid sen av att min profil kopierades och alla mina vänner fick en vänförfrågan av någon som såg ut att vara jag, men var det inte! Obehagligt. Jag lyckades blockera den här för mig okända personen men innan jag fick stopp på det hade drygt 80 av mina vänner godkänt och var vän med någon som bluffade.

Det gäller att vi är uppmärksamma och inser att världen ser lite annorlunda ut idag än vad den gjorde innan Facebook och liknande sociala media, omfamnade oss.

Margaret