Network Menu

Mot Sverige

Margaret Sikkens Ahlquist i Gamla Linköping Foto: Yvonne From

Margaret Sikkens Ahlquist i Gamla Linköping
Foto: Yvonne From

[Inlagd: 5 juni 2014]

Nu är packningen inne i slutfasen och det mesta ligger klart nere i hallen för att imorgon lastas in i bilen. Jag minns mina föräldrars förberedelser inför sommaren när mamma, pappa och fyra barn stuvades in i två bilar med väskor i bagageluckan och barnvagn på taket.

Sträckan mellan Stockholm och Orust, 50 mil, för 50 år sen kunde ta 10 timmar jämfört med vår resa imorgon från Nederländerna till Orust, 120 mil, som beräknas ta ganska precis 12 timmar. Destinationen är densamma och världen har inte krympt på riktigt, det bara känns så.

Redan nästa vecka åker jag tillsammans med Katri, vår administrativa chef, upp till Stockholm där vi har SWEAs Sverigemiddag. Innan middagen delar vi ut utmärkelsen Årets Svenska Kvinna och dessutom två av våra stipendier (Agneta och Gunnar Nilsson stipendium för studier av interkulturella relationer och SWEAs stipendium för forskning i svenska språket, litteraturen och samhället). Till vår stora glädje kommer Prinsessan Christina att dela ut dessa utmärkelser. Närmare 200 SWEA-medlemmar kommer att vara på plats och där kommer också den svenska fana, som SWEA den 6 juni tilldelas av Kung Carl XIV Gustaf, att finnas med.

Jag har i dagarna också fått mig tillsänt några SWEA blad. Det är en fröjd att läsa dem och jag är så imponerad över både innehåll och layout. Att vi har både kunniga och duktiga tidningsansvariga ute i avdelningarna råder det inget tvivel om. Att man sen betänker att allt görs med frivilliga krafter blir man helt enkelt glad. Vår tidning, SWEA Forum, är p.g.a. tekniska problem något försenad, men den kommer, håll ut.

SWEA är en organisation som aldrig sover och dessutom håller vi mer eller mindre igång året runt. Många avdelningar drar dock ner på verksamheten över de svenska sommarmånaderna och det gör också SWEA International.

Njut av stunden och ha det så bra runt om i SWEA-världen!

Margaret