Network Menu

Vilken sommar!

[Inlagd: 24 august 2014]

Margaret Sikkens Ahlquist med Katri Olander, Åsa Lena Lööf, Maude Vännman och Inger Wernersson på Tessinska palatset Foto: Kerstin Alm

Margaret Sikkens Ahlquist med Katri Olander, Åsa Lena Lööf, Maude Vännman och Inger Wernersson på Tessinska palatset
Foto: Kerstin Alm

Tänk att alla jag talar med säger – Vilken sommar! Ja, i alla fall de som varit i Sverige. Jag har hunnit med delar av Europa och det var egentligen bara norra Italien som bjöd på störtregn, stora hagel och stormbyar.

SWEAs sommar 2014 har präglats av vårt 35-års jubileum.

Den 6 juni, Sveriges nationaldag, fick SWEA ta emot en fana av H.M. Konung Carl XVI Gustav. Detta med anledning av vårt jubileum.

Jag fick njuta av Sverige i juni och var då också med på Sverigemiddagen i Stockholm. Mingel i city, fina utflykter och en minnesvärd utdelning av två stipendier och utmärkelsen Årets Svenska Kvinna. Sverigemiddagen gick av stapeln på Grand Hotel i Saltsjöbaden och när jag tillsamman med Katri, vår administrativa chef, åkte därifrån kunde vi konstatera att vi upplevt en mycket lyckad och trevlig kväll.

Jag hade också förmånen att få vara med i början av den sk. Sommarresan. Det är ett initiativ av Sweor som bjuder in till intressanta landskapsresor för Sweor som befinner sig i Sverige under sommaren. Det var mycket välorganiserat och så trevligt att få träffa alla som var med.

Sen blev det semester med familjen och därefter ytterligare en stipendieutdelning i Stockholm. Den 18 augusti deltog ca 150 Sweor i ett arrangemang som började i Slottskyrkan med stipendieutdelning varvat med musikalisk underhållning och information om kyrkan från hovpredikant Michael Bjerkhagen och Prinsessan Christina, fru Magnuson. Därefter var det mingel på Tessinska Palatset med landshövding Chris Heister som värdinna. En fantastisk eftermiddag!

Dagen efter var jag och en hel del Sweor med på en mycket intressant konferens arrangerad av Föreningen Svenskar i Världen.

Nu laddar jag inför hösten och vi har det första styrelsemötet den 28 augusti. Det är en hel del att förbereda inför sex regionmöten som ska genomföras och planering gällande årsmötet 2015 och världsmötet 2015 står också på agendan.

Det har varit en härlig sommar och ett fint firande av vårt 35-års jubileum. – Vilken sommar!

Margaret