Network Menu

Lägg tid och kraft på rätt saker!

Margaret Sikkens Ahlquist under IÅM 2015; Foto: Monica Hallworth

Margaret under IÅM 2015; Foto: Monica Hallworth

[Inlagd: 22 april 2015]

Ibland är det väldigt mycket på min ”att-göra-lista” och ibland är det lite mindre. Innan årsmötet var det en hel del och även efterarbetet tar tid. Men, med lite struktur blir det mesta gjort och det jag inte hinner med ena dagen gör jag den andra. Jag hör med jämna mellanrum Sweor som känner sig otillräckliga för att de inte hinner med allt och det är oroande när kraven vi ställer på oss själva blir för höga. För det är nog så det är, kraven kommer i första hand från oss själva. Vi vill göra det så bra som möjligt men det är viktigt att ligga på ”rätt nivå” och lägga tid och kraft på rätt saker. Fundera på om du kanske ska sänka ambitionsnivån en aning. Kom ihåg att om uppdragen fördelas på fler personer blir det inte bara lättare, det blir också roligare.

Något som jag ägnar mycket tid åt är att läsa och korrigera SWEA-material. Det produceras väldigt mycket text inom SWEA. Det visar att vi har en massa att informera om, men även mycket som ska dokumenteras och bevaras. Det är en hel del jag kan reflektera över när jag läser och det ger mig tillfälle att tänka över SWEA. Varför är vi med i en förening som SWEA, vad har vi för syfte med vår verksamhet, hur utvecklas SWEA och hur ser SWEA ut i framtiden? Jag skulle vilja uppmana er alla att ta del av det som finns publicerat på framförallt vår webbsida. Det finns mycket att läsa vilket skapar en förståelse och djupare insikt. Snart kommer ett nytt nummer av SWEA-Nytt och innan vi vet ordet av så ramlar SWEA Forum in i brevlådan. Härligt att få sjunka ner i soffan och läsa alla intressanta artiklar och innan dess har jag hunnit plöja igenom SWEA-Nytts alla länkningar.

Nej, nu hinner jag inte skriva mer på min blogg. Jag har protokoll att läsa, brev som ska skrivas och några dokument som ska korrekturläsas. Det gäller att lägga tid och kraft på rätt saker!

Margaret