Network Menu

Vilken härlig sommar

[Inlagd: 26 augusti 2015]

Foto: PrivatNu är jag ”hemma” i Nederländerna igen. Jag har också varit ”hemma” i Sverige en hel del de senaste månaderna och det har varit toppen.

Sverigemiddagen arrangerades av SWEA Malmö och det är ju så mycket mer än en middag. Höjdpunkten var trots allt stipendieutdelningen och ärandet av Årets Svenska Kvinna. Jag är djupt imponerad av dessa kvinnor som vi kan läsa mer om på vår webbsida och i kommande Forum. Det har redan nu varit en hel del rapporter på Facebook-sidan, SWEA Världen. Utdelning och middag avnjöts i det vackra Rådhuset och vi var 160 Sweor representerande 24 SWEA-avdelningar som tackande Malmö stad för värdskapet och SWEA Malmö för ett fint arrangemang.

Dagen efter var vi ett 20-tal Sweor som medverkade i ett SWEA-seminarium med temat ”Hemvändarna – Landets största resurs för framtiden?” Det var presentationer från mycket professionella kvinnor, med arbetserfarenhet från utlandet, som berättade om hur deras hemvändarsituation sett ut. De diskussioner som uppstod bjöd på erfarenhet och kloka råd. Seminariet var ett initiativ från SWEA Malmö och gav mersmak.

Efter SWEAs Sverigemiddag åkte jag till Stockholm för att vara med på Utlandssvenskarnas Parlament, arrangerat av organisationen Svenskar i Världen. Det var intressanta presentationer om bl.a. medborgarskap, passregler och idéer om elektroniks röstning och egen valkrets för utlandssvenskar. Vet ni att vi är ca 660 000 svenskar boendes utanför Sveriges gränser? Kvällen avslutades med en mottagning på Utrikesdepartementet och efter det gick åtta glada Sweor ut och åt i sommarkvällens ljumma bris.

Efter en härlig sommar där jag haft förmånen att få träffa många intressanta, vänliga och positiva Sweor ramlar jag nu ner i vardagen igen. Vårt första styrelsemöte har vi den här veckan och förberedelserna inför oktobers månads världsmöte i Scottsdale Arizona rullar på. Jag ser verkligen fram emot att få träffa många av er då!

Margaret

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat