Network Menu

Egen namnskylt på stol i KMH:s konsertsal Kungasalen

Globalt erbjudande till SWEA:s medlemmar

Kungl. Musikhögskolan (KMH) loggaStöd Kungliga Musikhögskolan (KMH) och få ditt eller din avdelnings namn på en stol i Stockholms modernaste konsertsal — Kungasalen!

KMH:s nya campus väcker stor uppmärksamhet – både bland stockholmarna, nationellt och internationellt. Interiörerna är topputrustade, flexibla och användbara för studenter, lärare och konsertpublik. Det är här som byggstenarna i morgondagens musikliv kommer att ta form.

Kungasalen (stora konsertsalen) blir områdets centrum och en central musikalisk mötesplats i Stockholm. Salen är idag i bruk, men invigs formellt i januari 2017. Kungasalen ligger i det stora glashuset närmast Valhallavägen strax innanför huvudentrén och bjuder på fantastisk akustik och framstående teknik. Scenen rymmer en fullstor symfoniorkester med kör på läktare och en publik på ca 600 personer.

Kungasalen på KMH; Foto: Mira Åkerman

Kungasalen på KMH
Foto: Mira Åkerman

”Konsertstolen” skapar nu en möjlighet för dig eller din lokala SWEA-avdelning att vara delaktig och få egen namnskylt på en stol i Stockholms modernaste konsertsal.

KMH har utarbetat ett erbjudande för SWEA-medlemmar och reserverat de två främsta raderna specifikt för SWEA.

KMH utbildar världsledande musiker och musiklärare. Från KMH kommer också låtskrivare, musikproducenter och studiomusiker som arbetar tillsammans med världens bästa musikartister, säger kompositören Benny Andersson, en av många som engagerar sig i KMH:s nya campus.

Därför är det viktigt för Sverige och vår omfattande musiktradition att fortsätta investera i denna omistliga musikutbildning.

Genom att namnge en eller flera konsertstolar bidrar du till infrastruktur, teknik och övrig inredning, och därmed till att skapa de bästa förutsättningarna för KMH att fortsätta genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta internationella kvalitet.

Kampanjen Konsertstolen är inte bara en fråga om ekonomiska bidrag, betonar KMH:s rektor Cecilia Rydinger Alin.

Den är lika mycket ett sätt att knyta närmare personliga relationer mellan KMH och alla våra viktiga vänner och samarbetspartners utanför högskolan.

Så här bokar du din Konsertstol:

Nu finns möjligheten för privatpersoner och organistationer att få önskat namn på en stol i KMH:s nya campus. För en gåva på 7500 kr får du som tack ditt namn, eller det namn du väljer, på en plakett på en av stolarna på de två främsta raderna i Kungasalen, som KMH reserverat för SWEA. Ni som bidrar, privatpersoner eller lokala SWEA-avdelningar, får dessutom ett vackert diplom samt möjligheten att synas genom att stå med på ett lista över KMH:s stolsdonatorer.

Vid intresse kontakta, Cecilia Berg. Använd koden Konsertstolen SWEA.
Cecilia Berg, cecilia.berg(Replace this parenthesis with the @ sign)kmh.se, +46 (0)70 758 27 83