Network Menu

Vår

[Inlagd: 10 maj 2016]

Äntligen är våren här och som jag har längtat! För varje år känns vintern mer och mer outhärdlig och ändå bor jag i Rom där temperaturen sällan går under 5°C.

SWEA Roms auktion; Foto: Privat

SWEA Roms auktion
Foto: Privat

Nu gläds jag enormt åt ljusare kvällar och doftande buskar och träd. Jag åker mycket tåg genom Italien och passerar underbara landskap mellan Rom och Milano, där barnen bor och studerar.

Man söker sig till parker och stränder längs floder eller vid havet. Picknic med vänner är populärt och man äter fårost, bönor och salami.

I städerna möts man av både nyfikna turister och förväntansfulla barn från skolklasser på utflykt till olika sevärdheter. Värmen är acceptabel fortfarande.
Mot slutet av maj brukar SWEA Rom anordna sin trevliga sommarfest. Det är ett tillfälle då även män och barn får vara med. Tipspromenad, lekar och auktion brukar vara stående punkter på agendan efter en god och mättande lunch kring långa bord.

Hemma byts vintergarderoben ut mot sin tunnare och skirare motsvarighet i ett sk. “årstidsbyte” där vinter-och sommarkläder byter plats i ett jehu av ambitiösa husmödrar.

Alltid lika uppskattad är auktionen som traditionellt leds av Ingrid Hjalmarsson Pinnas make Aldo. Vi brukar ha hur roligt som helst när Aldo håller i klubban och Sweornas prylar byter ägare. Många gånger för att dyka upp igen på nästa års sommarfest …

Mot kvällen skiljs vi åt efter en avslappnad och trevlig dag med äldre och yngre generationer samlade.

Christina

En säcktävling under SWEA Roms sommarfest; Foto: Margot Björk

En säcktävling under SWEA Roms sommarfest
Foto: Margot Björk

God mat under SWEA Roms sommarfest; Foto: Margot Björk

God mat under SWEA Roms sommarfest
Foto: Margot Björk