Network Menu

Semlor i Rom

[Inlagd: 1 mars 2016]

Hemma hos Christina; Foto: Privat

Hemma hos Christina; Foto: Privat

Äntligen slår jag mig ner i stolen framför datorn en liten stund och summerar dagen medan diskmaskinen gör sitt i köket. För andra året i rad har jag bjudit medlemmarna i SWEA Rom på semlor i dag. En programpunkt som blivit till en tradition som jag gärna fortsätter med. Det är inget märkvärdigt alls med den här aktiviteten, snarare är det just själva enkelheten och det opretentiösa med den som gör den så trevlig.

Dagen börjar med att min goda och trogna vän Annika Andersson, kassör i SWEA Rom dyker upp några timmar före gästerna och hjälper mig med förberedelserna. Det är nästan det bästa av alltihop, att ha tid för lite småprat som vi annars aldrig hinner med. Jag dukar fint med mormors kaffeservis och försöker skapa lite gammaldags kafferepsstämning med vacker duk, blommor och servetter. Annika fixar svenskt kaffe.

Vi kan vara högst 12 personer eftersom det finns ett dussin koppar och en efter en ringer gästerna på dörren. Slutligen kommer också semlorna. Vår svenske bagare i Rom Göran kör tålmodigt över hela stan med nybakade semlor och vi sätter oss äntligen till bords och fikandet drar i gång.

Det var en glad och blandad skara av Sweor som anmält sig denna gång och det är lika kärt att träffa alla igen. Två mammor med sina små barn var med och en långväga gäst dessutom, Lena Trancik, medlem i SWEA Boston men bosatt utanför New York. Hon är i Rom tillfälligt och det var väldigt trevligt att träffa henne! Tänk om vi alla kunde besöka andra avdelningar lite mer, vad roligt det skulle vara!

Stämningen avslappnad och vi pratade om allt möjligt. Jag tror att de här träffarna då vi bara sitter ner och pratar spontant med varandra är väldigt värdefulla!

Så småningom började den vackra romerska himlen skymma bakom pinjeträden i trädgården och gästerna tackade för sig.

Medan jag plockade i ordning tänkte jag på mormor Lisa och hennes kafferep då den här kaffeservisen säkert åkte fram många gånger. Det är roligt att kunna ta fram den en gång varje år. Här används annars mest espressokoppar av naturliga skäl!

Mormor log nog i sin himmel när hon såg den användas igen, i Rom av alla platser.

Christina

Blommor och kaffe; Foto: Privat

Blommor och kaffe; Foto: Privat

Christina och Lena Trancik, SWEA Rom; Foto: Privat

Christina och Lena Trancik, SWEA Rom; Foto: Privat