Network Menu

En gåva från Sverigeresan

Överskott från Sverigeresan doneras till SWEA International

Foto: Asaf Kliger / imagebank.sweden.se

Torne River
Foto: Asaf Kliger / imagebank.sweden.se

Jag vill varmt tacka alla Sweor som genom åren arrangerat ”Sverigeresan” med stort engagemang och framgång! Överskottet från resorna har nu donerats till SWEA Internationals tre stipendiefonder och bidrar till SWEA Internationals tre stipendier: SWEA Internationals stipendium för forskning i svenska språket, litteraturen och samhället, Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för interkulturella relationer samt Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna.

Över tre hundra Sweor har genom åren deltagit i Sverigeresan, som är ett privat initiativ utanför SWEA. Vår grundare Agneta Nilsson startade Sverigeresan 1999 med ett besök på Österlen. Sedan dess har resan arrangerats varje sommar i början av juli, till ett nytt landskap i Sverige varje år. Resan tar 50 personer och annonseras den 1 mars, ofta har den blivit slutsåld samma dag.

Hjärtligt tack till alla Sweor som genom åren tagit hand om Sverigeresan med allt från planering till praktiska frågor. Ett särskilt tack till Ingrid Wernersson och hennes medhjälpare som har tagit hand om redovisning och administration!

Genom ert engagemang har många Sweor fått fantastiska upplevelser och möjlighet att se nya platser i Sverige varje sommar!

Sverigeresan går nu vidare till ett nytt landskap. Nästa års resa går till Norrbotten och Tornedalen 3 – 6 juli 2018 i regi av Maria Rönnqvist, Anna Brännström och Britta Hesse.

SWEA International har fått en fin och uppskattad julklapp och tackar alla arrangörer av Sverigeresan!

God jul och Gott nytt år!

Christina Hallmert
Ordförande SWEA International