Network Menu

April, april, din dumma sill!

Aprilskämt i världen

1 april [Public Domain via Pixabay]

[Public Domain via Pixabay]

Aprilskämt förekommer över hela västvärlden och har faktiskt sitt ursprung långt tillbaks i medeltiden.

Självklart förekommer många variationer, vi skrattar ju åt olika saker! Det har säkert alla Sweor bosatta runt om i världen fått erfara många gånger.

Du vet och jag vet att SWEA är ett fantastiskt internationellt nätverk. Och vi kan vara oerhört effektiva när vi vill. Men det är inte alla som känner till att så är fallet.

Därför har Helen Rennie Smith, medlem i SWEA London, tagit initiativ till ett intressant projekt som har som mål att visa svenska medier hur snabbt vi kan nå resultat. Förslaget presenterades förra sommaren under en workshop i mediarelationer som Helen ledde för styrelsen och kommittéer i SWEA International.

Hon har nu bett alla våra 72 avdelningsordförande om hjälp med att skicka henne det bästa aprilskämtet i media på våra olika platser i världen. Svaren sammanställer Helen och skickar till till pressen, varpå vi får se om SWEA dyker upp någonstans i svensk media efter detta.

Alla våra AO har fått ett brev utsänt från SWEAs administration med instruktioner från Helen. Nu väntar vi med spänning på den 1 april och resultatet av projektet.

Om inte annat får vi oss säkert ett gott skratt!

Skrattande kvinna [Public Domain via Pixabay]

[Public Domain via Pixabay]