Network Menu

SWEA-podden: Maria Montazami

Välkommen till SWEA-podden — livet som svensk utomlands!

Maria Montazami — från au pair till superkändis

Maria från Västerås sa till sin mamma, “Jag vill till USA för att bli rik” och så blev det. Efter att ha startat karriären som au pair i Los Angeles, jobbade Maria som servitris på restaurang där hon träffade sin framtida man, Kamran. Hon tog examen som fastighetsmäklare och även om hon numer har fullt upp med sin karriär som influencer och kändis-uppdrag, tio år efter den populära serien, Svenska Hollywoodfruar, så fortsätter hon att arbeta tillsammans med sin make med marknadsföring och försäljning av fastigheter i Orange County där paret bor sedan många år tillbaka.

Genom medverkan i TV-serien om svenska kvinnor som lever i Los Angeles-området tog svenska Maria Sverige med storm och gick från helt okänd till superkändis. Med charm och glamour underhåller hon den svenska publiken. Genom åren har det blivit otaliga TV-framträdanden, bl.a. i Skavlan, Let’s dance, Malou med flera. Under många år skrev Maria även en populär blogg där hon delade med sig av sitt liv i soliga Kalifornien. Numer är det mest Instagram som gäller — häng med och följ Maria, se nedan.

Kläder, smink, kokböcker, väskor, vin, porslin, tofsar med mera har Maria producerat under sitt varumärke, men nu är det mesta slutsålt och hon inriktar sig på att arbeta med sin man samt att delta i olika evenemang hemma i Sverige. Till hösten kommer vi att få se när hon skapar bakverk i “Hela kändis-Sverige bakar”, där hon kommer att delta tillsammans med sin syster, Catharina.

I avsnittet får vi höra mer om Marias livsfilosofi, hennes familj, engagemanget i SWEA, hennes nya designstil — inget mer murrigt och mörkt — men hon berättar även om sin längtan att i framtiden få ägna sig mer åt volontärarbete för äldre och människor i behov av hjälp.

Följ med in i Maria Montazamis förtrollade värld:

Marias böcker

Maria Montazami

Maria Montazami med sin man

Maria Montazami med familjen

Maria Montazamis hundar

Maria Montazami med familjen
Citat från SWEA-podden: Maria Montazami

”Det är väldigt enkelt att leva här i USA och jag gillar vädret. Jag är enkel och njuter av det lilla i livet och förväntar mig inte något av någon, jag räknar inte poäng.”

Citat från SWEA-podden: Maria Montazami

”Svenskorna är så fina, med eller utan smink. De är enkla men så otroligt vackra. Svenska kvinnor är de vackraste kvinnorna som finns. Men envisa ändå.”