Network Menu

SWEA-podden: Carrie Söderberg

Välkommen till SWEA-podden — livet som svensk utomlands!

Carrie Söderberg — En “Aussie” i Norrbotten

Carrie Söderberg är är både svensk och australiensisk. Via mamma och släkten i Australien kommer hon från Perth och via pappa från Arjeplog i Norrbotten.

Sedan hon och maken Nathan flyttat hem till Norrbotten efter många år i både Sydney och Perth har Carrie arbetat som journalist för Sveriges Radio i Luleå där hon rapporterar om allt från Corona till den ekonomiska expansionen i Norrbotten.

Vi får följa med när Carrie berättar om åren i Sydney, där hon jobbade som producent för den statliga media-kanalen ABC. Därefter blev det en tid i Perth på västkusten där hon var engagerad i SWEAs världsmöte 2017 och även har axlat rollen som ordförande i den lokala SWEA-avdelningen.

Carries hjärta brinner dock för Norrbotten, den vackra naturen men också de vänliga och roliga människorna.

Häng med på en resa till Australien tur och retur!

Följ Carrie i sociala medier

Om Norrbotten

Info från Australien

Carrie Söderberg på Caversham Wildlife Park

Carrie på Caversham Wildlife Park

Carrie Söderberg med sin man, Nathan

Carrie med sin man, Nathan

Carrie Söderberg dyker

Carrie under ett dykäventyr

Citat från SWEA-podden: Carrie Söderberg

”Det som är så fantastiskt med SWEA är det internationella nätverket. Du blickar utåt samtidigt som du har det lokala med eventen, pratar svenska och knyter kontakter där du bor. Samtidigt kan du träffa Sweor från hela världen.”

Citat från SWEA-podden: Carrie Söderberg

”Att få vara i Norrbotten, att få ha all den här naturen, årstiderna nära, det är så otroligt vackert. Människorna är så vänliga och roliga.”