Network Menu

SWEA-podden: Agneta Melin

Välkommen till SWEA-podden — livet som svensk utomlands!

Agneta Melin — en engagerad ledare med 18 år utomlands

Agneta Melin har spenderat 18 år utomlands i USA, Spanien och Japan. Sedan hon permanent flyttat hem, tillbaka till Uppsala, har hon hunnit med tre år som populär ordförande för SWEA Stockholm, världens största SWEA-avdelning. Nu är hon drivande inom SWEA Sverige, det nya samarbetet mellan SWEA-avdelningarna i Stockholm, Göteborg, Örestad och Malmö.

Hon och maken Ulf har genomfört en downsizing eller “döstädning” som det ibland kallas. Numer bor de på ett intressant seniorboende, Ekeby Hus i Uppsala.

Vi samtalar runt ledarskap, om vikten av att vara engagerad, lyssnande och flexibel speciellt som ansvarig i en frivilligorganisation.

Hur håller man igång karriären när man hänger med sin partner ut i världen? Glimtar från livet i både Barcelona, Kobe, Tokyo och Scranton, Pennsylvania i USA.

När i livet ska man börja tänka på seniorboende, egentligen? Agneta berättar hur hon har tänkt och gjort — många goda tips och idéer utlovas.

Gästvärd för detta avsnitt är Jessica Hill Holm, vice ordförande i SWEA Stockholm samt ansvarig för SWEA Professional Sverige.

Agneta Melin

Agneta på Facebook: facebook.com/agneta.melin2

Information om SWEA Stockholm, SWEA Sverige och SWEA Professional Sverige

Information om dödsstädning

Information om Brf Ekeby Hus i Uppsala

Agneta Melin med rosbuskar

Agneta Melin med en annan Swea

Agneta Melin och andra i folkdrakter

Agneta Melin och en mann
Agneta Melin

 
Citat från SWEA-podden: Agneta Melin

”En bra ledare ska vara engagerad, vara sig själv, sprida glädje, ha humor och kreativitet samt lyssna på andra.”

Lyssna på avsnittet med Agneta Melin!