Network Menu

SWEA-podden: Fredrika Syrén

Välkommen till SWEA-podden — livet som svensk utomlands!

Lär dig leva hållbart med Fredrika

Fredrika Syrén lever ett hållbart* liv helt utan sopor med sin amerikanska man och tre barn i San Diego på USAs västkust. Runt hela sitt hus odlar hon grönsaker som räcker året runt och till familjen köper hon bara återanvända kläder. De komposterar, producerar inga sopor, handlar mat i lösvikt och använder ingenting förpackat i plast.

Lyssna på intervjun med Fredrika när hon berättar om att leva klimatsmart, och lär dig hur du också med relativt små förändringar kan ändra din livsstil till förmån för vår planet.

* Vad betyder det att leva hållbart? För det första innebär en hållbar livsstil att vara medveten om de miljöproblem och om de sociala orättvisor som råder i världen. För det andra innebär det att vara självdisciplinerad och längta efter kunskap samt att vilja lära sig. För det tredje innebär det att tro att varje enskild individ kan göra en skillnad i kampen om en bättre värld och planet, genom de vardagliga val den gör. Individuellt ansvarstagande är således att betrakta som ett nyckelbegrepp för en hållbar livsstil. (Wikipedia)

Hitta Zero-waste familjen på Internet

Webbinarium, bok, video

Resurser i San Diego

Handla i Sverige

Andra resurser

Fredrika SyrénSWEA_Podden-600px

Fredrika med familjen

 

Citat från SWEA-podden, Fredrika Syrén

”Vi producerar inga sopor sedan 2016. Vi återvinner, vi komposterar, vi odlar vår egen mat eller handlar från bondens marknad. Vi handlar inte något med förpackningar som inte går att återvinna eller återanvända.”

Lyssna på avsnittet med Fredrika Syrén!

Citat från SWEA-podden, Fredrika Syrén

”Vi behöver inte ha en person som gör perfekt Zero Waste, vi behöver många, många, många som lever ”imperfect” Zero Waste.”

Lyssna på avsnittet med Fredrika Syrén!