En julhälsning från SWEAs grundare, Agneta Nilsson

”Hej kära Sweor runt om i hela världen,
Nu är det dags igen för ett årligt julbrev och jag är stolt och tycker det är trevligt att ni fortfarande vill ha ett sådant från grundaren!
Jag har tänkt mycket på SWEA och er sedan det trevliga glöggminglet vi hade online, som SWEA så påhittigt ställde till med för alla Sweor som ville vara med, från hela världen. Jag tyckte det var en ny idé och var nyfiken, så jag hade glädjen att vara med.
Vi var säkert nästan 50 medlemmar som satt framför våra datorer med glögg eller kaffe i handen och pratade, lyssnade och hade mysigt. Allt leddes på ett strålande och intressant sett av vår karismatiska och kloka SWEA Internationals ordförande, Catarina. För mig var det så roligt att kunna se glimtar av “gamla” Sweor som jag arbetat mycket med under alla 35 år, jag var ju synnerligen aktiv inom SWEA.
Jag som inte längre hinner hänga med i allt lärorikt och bra ni skapar, tyckte det var det extra roligt att vara med. Dels presenterades SWEA Internationals styrelse, som mer eller mindre kvinnogrant deltog och dels fick vi veta en hel del intressanta saker som säkert inte alla har sett tidigare.
Framförallt vill jag å det varmaste gratulera er alla som drivit insamlingen till Ukraina – 99 000 US dollar!! Vilket fantastiskt rekord för SWEA och vilken fjäder i hatten för oss alla. Jag trodde nog att insamlingen förra året till Svenska Institutets 50-årsjubileum, som var rekord då, skulle stå sig ett bra tag! Detta visar ju verkligen att SWEA kan överträffa sig självt med god vilja och samarbete mellan avdelningarna i hela världen. Det här kanske enbart är början på vad vi kommer att kunna göra i framtiden?
Många andra bra saker har ni drivit både inom styrelsen och kommunikationskommittén, som gör att SWEA bara blir mer och mer attraktivt och roligt att bli medlem i. Grattis, och det gör att jag känner mig både stolt och glad över utvecklingen av vår fina organisation, Kanske en av de bästa i världen?
Som sagt, jag saknar att inte kunna finnas mitt i spindelnätet längre, men gläder mig mycket åt att se alla kompetenta unga svenskor som vi har fått in de senare åren och som är kunniga inom allt som jag och kanske fler med mig, inte var några som helst exporter på…
Jag ser tillbaka på den tiden i begynnelsen när vi inte visste vad en dator var för något, och en av våra tidiga SWEA-engagerade som bott i Seattle talade om dator, och vi undrade om hon var riktigt klok!!!! Mycket vatten har runnit sedan dess, och jag kan bara igen tala om hur stolt jag är att SWEA fortsätter att finnas, och kanske mer livfullt och initiativrikt än någonsin.
Så låt detta fortsätta och framför allt låt den märkvärdigt fina atmosfären som finns inom SWEA fortsätta.
Ett stor tack till er alla som engagerar er så flitigt inom SWEA!
Så lite om mig själv nu på senare tid. Jag mår finfint och är lagom engagerad i en del kommittéer här på University Village, det jättefina seniorboendet där jag bor. Det lär vara ett av de bästa i USA, och det kan jag gärna tro. Vi mår jättefint och känner oss alla lyckliga över att ha funnit detta ställe. Jag lär mig för första gången att integrera mig i det amerikanska livet, som visar många spännande nya sidor och jag upptäcker bl.a. att 80- plussare är otroligt aktiva och vitala och många fungerar lika vitalt efter att ha fyllt 100! Det måste ha att göra med att det finns så otroligt många aktiviteter här!
Jag ser inte så många av tidigare Sweor då det är långt att köra för att komma hit, lika jobbigt för mig att åka till dem, som för dem att komma till mig!
Julaftonen tillbringar jag med mina båda söner Pelle och Lars. Pelles familj har valt att fira julen på Hawaii och även Lars som är nygift med sin Catherine åker på en lite försenad bröllopsresa till Kauai. Alla fyra barnbarnen som snart alla är över 20 år har sina egna jular att utforska så det är nog den första julen vi inte alla är tillsammans. Först julafton med sönerna och sedan blir det amerikansk juldag med vännerna här på University Village.
Jag önskar er alla Sweor en riktigt God Jul och Allt Gott för 2023!”
​​​​AGNETA

Dela