SWEA Professional e-FORUM: 16 Mars

Torsdagen den 16e Mars 2023 

KL 08:00 NY / 14:00 Sverige / 21:00 HK

(e-Mingel 30minuter innan start)

Möt våren med en nätverksträff online! Varmt välkomna till SWEA Professionals tredje e-FORUM, denna gång med TEMA: HEMVÄNDANDE. Vi är många Sweor som valt att återvända hem. Många undrar hur tiden i utlandet påverkar deras karriär, arbetsroll och identitet. Funderar du på att flytta hem till Sverige? Har du redan tagit steget och vill dela med dig av dina erfarenheter? Är du nyfiken på att höra om andra Sweors erfarenheter om sin hemkomst? 

Generalsekreterare för Svenskar i Världen, Cecilia Borglin, berättar om SVIVs arbete för  att stödja hemvändande svenskor. Under eventet möter vi även författaren och näringslivsprofilen Marianne Hamilton vars böcker är en nyckelreferenser inom ledarskapsutveckling.

Vi lär oss även mer om SWEA Professional, och vi får möjlighet att kommunicera över våra avdelningsgränser och lära känna varandra lite bättre. Kvällen påbörjas och avslutas med e-mingel!

MARIANNE HAMILTON Näringslivsprofil & författare Marianne Hamilton har en gedigen erfarenhet från näringslivet men också som författare då hon gett ut 8 böcker. Marianne har haft styrelseuppdrag i tre börsnoterade företag, samt i flera onoterade. Hon har även varit ledamot i Etikkollegiet och Ersättnings-akademien. I dag är hon ledamot i Advisory Board på Stockholms School of Economics. Under sexton år var Marianne Senior Vice President på Atlas Copco, med globalt ansvar för organisationsutveckling och chefsförsörjning.

CECILIA BORGLIN Generalsekreterare, Svenskar i Världen Cecilia Borglin har över 20 års erfarenhet från såväl näringsliv som ideell sektor. Hon har haft olika roller kopplade till kommunikation och förändringsarbete. Under åren 2008-2010 levde hon tillsammans med sin familj i Sydney, Australien. Svenskar i Världen är en ideell och politiskt oberoende organisation som har funnits sedan 1938.

Eventet spelas in för de som inte kan vara med, anmäl er om ni vill ha länken till inspelningen efteråt.

 

Vill du se inspelningarna från tidigare e-FORUM (16 November 2022, 12 Januari 2023)? Hör av dig till oss! professional@swea.org

”Tack för allt ni gör! Ju mer de olika SWEA Professional grupperna kan samarbeta, desto lärorikare vore det.”

”Vilket varmt och engagerat mottagande – det ska bli kul att vara medlem!”

”Det vore toppen med flera e-Forums eller webbinarier för alla Professional medlemmar runt om jorden. Då kan vi i de mindre avdelningarna få lära oss av de professional grupper som har möjlighet att ordna presentationer med större företag (…)”

”Alltid intressant med karriärdiskussioner – tex tips om career development eller work/life balance, att byta karriär senare i livet, personlig utveckling, nätverka…”