SWEA BUS Kommitté
Vår starka BUS-team är en blandning av pedagoger, egenföretagare och flerspråkighetskunniga.

Kommitténs medlemmar är alla mammor med barn i blandade åldrar. Vill du veta mer om projektet? Kontakta oss på bus@swea.org

Ariane Heffernan
smk i BUS-kommittén

Ariane Heffernan

Inte trodde jag Chicago skulle bli staden jag blev erbjuden när jag sökte AuPair jobb 1990! Jag va då en rastlös 19 åring från Tranås i Småland. Men nu är jag så glad att det blev det för jag älskar denna stad!! Den gav mig allt jag saknade där hemma och här har jag nu en egen liten familj med man och två tonåringar! Jag har en stor passion för matlagning och har jobbat som bagerska och med catering i många år, samt är nu manager för Trader Joes. SWEA Chicago hittade jag för 17 år sedan och blev aktiv nästan med en gång genom först programgruppen och nu avdelningsordförande. Jag är en mycket social person och älskar att umgås med familj och vänner. Chicago erbjuder så mycket, inte minst inom Svensk kultur och traditioner har alltid varit viktigt för mig så utöver SWEA har jag också varit involverad med The Swedish American Museum. Här har barnen gått i skolan lite, ätit frukost med Pippi och dansat ut julen i januari. Jag är så enormt tacksam för allt som är erbjudit här som har gjort det så mycket lättare att uppfostra mina Svensk Amerikanska barn!

Anette Rydén, SWEA Athens
SWEA Athens, OEMA regionordförande och SWEA Internationals styrelselänk till BUS kommittén.

Anette Rydén

Anette flyttade till Aten 1994 tillsammans med familjen och stannade första omgången till 1996 då de flyttade tillbaka till Sverige. Knappt tre år senare, i augusti 1999, gick flyttlasset återigen till Aten. Familjens språk i hemmet har alltid varit svenska trots att barnen hela tiden har gått i engelsk skola och när det så småningom var dags för barnen att gå över till universitetsstudier valde båda två att studera i Stockholm. Anettes uppgift som RO är att leda styrelsearbetet i region OEMA, som idag består av 9 avdelningar; Stockholm, Budapest, München, Austria, Zürich, Basel, Genève, Istanbul och Athens. Hennes roll som styrelselänk till BUS kommittén är att hålla SWEA Internationals styrelse informerad om BUS arbete.

Gunilla Andersson Zeballos
medlem i SWEA Houston

Gunilla Andersson Zeballos

Hon har två barn, varav det äldsta precis håller på att fixa behörighet för att kunna studera i Sverige. Gunilla tog Mastersexamen i USA i Speech Language Pathology men inriktning på tal och språksvårigheter hos två eller flerspråkiga barn.

Malin Söderberg Wikström

Malin Söderberg Wikström

Malin är född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm. I augusti 2019 flyttade jag och min familj till Nairobi i Kenya för jobb på Svenska skolan där. Mina 3 barn och man följde med, då var barnen 18 år, 15 år och 11 år. Jag fick jobb på skolan som lärare för en 0-3:a med ca 15 barn. Min man som inte är lärare utan konsult inom ekonomi var medföljande men hade turen att få jobb som ekonomilärare på gymnasiet på skolan. Jag är i grunden utbildad grundskollärare i årkurs 1-7. När vårt yngsta barn var stor nog att börja på förskola bestämde jag mig för att plugga vidare till Speciallärare. Sedan 2013 har jag därför jobbat som speciallärare på ett högstadium i Nacka och har trivts väldigt bra med det. Under sommaren 2021 flyttade vi hem till Sverige igen av olika anledningar men vi har haft en fantastisk tid här i Nairobi och sett och lärt oss massor.

Möt tidigare medlemmar som gjorde projektet möjligt.