Network Menu

Dator med kvinna på skärmen online-5059830_1920

IO och vice IO sökes

SWEA International söker Internationell Ordförande och Vice Internationell Ordförande för perioden 1 januari 2022 – 31 december 2023

Fortsätt läsa
SWEA Professional Blogg

Nyheter: SWEA Professional blogg

SWEA Professionals nya blogg presenterar svar på en komplex och mångfacetterad fråga: Hur är egentligen det professionella livet som utlandssvensk? Våra gästbloggare lyfter fram Sweors olika karriärer runt om i världen, varvar det med spännande temabloggar och ger en unik insikt om intressanta svenskar med världen som arbetsplats.

Fortsätt läsa
Filippa Lagerbäck

SWEA podden: Filippa Lagerbäck

Filippa Lagerbäck är numer TV-stjärna i Italien, men upptäcktes redan som 13-åring på Åhléns i Stockholm. Som aktiv Influencer har Filippa över 600 000 följare på Instagram. Vi samtalar om Filippas karriär, livet i Italien, kvinnors ställning, arbete, bostad och barnomsorg men även om Filippas spännande initiativ som syftar till att aktivera människor att komma ut i naturen.

Fortsätt läsa
banner-1090830_1920-2kol3

Vem blir ÅSK 2021?

I samband med SWEA Internationals årsmöte den 27 mars tillkännages mottagaren för Årets Svenska Kvinna och för SWEA Internationals tre stipendier.

Fortsätt läsa
Ettan Bratt

SWEA-podden: Ettan Bratt

Den här gången reser vi tillbaka i SWEA-historien tillsammans med Ettan Bratt. Vi får ta del av Ettans färgstarka liv som journalist, arbete med PR, VD i flera företag och ägare till populära Bratt Catering i Stockholm under 70-talet. Ettan och hennes goda väninna Agneta Nilsson, SWEAs grundare, kom på idén med att skapa en vänförening i Sverige under en lunch som de båda organiserade tillsammans i Stockholm och så skapades så småningom SWEA Sverige 1981.

Fortsätt läsa
Eva Steinbach

SWEA-podden: Eva Steinbach

I det här avsnittet träffar vi en riktig “super-expat”, Eva Steinbach från Blekinge, avdelningsordförande för SWEA Bangkok. Eva har levt familjeliv i fler länder än de flesta och menar att man absolut ska ta chansen och prova livet utanför Sverige. Men hur håller man ihop familjen och ser till att barnen får en så normal uppväxt som möjligt?

Fortsätt läsa
Birgitta Lindqvist; foto: Caroline Creutzerfoto: Caroline Creutzer

SWEA-podden: Birgitta Lindqvist

Vi träffar författaren, poeten och Swean Birgitta Lindqvist som har en rik erfarenhet av utlandsliv från Kina, Japan, Egypten, Spanien och nu senast Frankrike. Vi samtalar om hennes erfarenheter av att vara medföljande, ha familj och barn i olika kulturer, skillnader i levnadssätt mellan Sverige och Frankrike men även hennes författarskap.

Fortsätt läsa
SWEA-IAM-2021-1kol

SWEA Internationals årsmöte 2021

SWEA Internationals årsmöte 2021 hålls via Zoom den 27 mars. Alla medlemmar är varmt välkomna att närvara vid mötet. Anmälan sker via länk som skickas till alla medlemmar via SWEA Internationals Nyhetsbrev den 15/3.

Fortsätt läsa