Network Menu

Valberedningen

Det är SWEA Internationals styrelse som utser kommittémedlemmar och totalt är det ett 50-tal personer som engageras. Uppdragen är tidsbegränsade för att inte göra det för betungande och det är därför viktigt att vi hela tiden fyller på med nya Sweor. Är du intresserad av ett uppdrag ber vi dig fylla i formuläret du finner […]

Fortsätt läsa
ÅSK och Stipendiaterna, 2019

Årets Svenska Kvinna 2019

Under SWEA Internationals årsmöte 2019 i Bangkok har styrelsen tilldelat utmärkelsen Årets Svenska Kvinna till Greta Thunberg, samt tre stipendiater.

Fortsätt läsa
banner-1090830_1920-2kol3

Vem blir ÅSK 2019?

I samband med SWEA Internationals årsmöte (IÅM) den 30 mars annonseras mottagaren för Årets Svenska Kvinna och för SWEA Internationals tre stipendier.

Fortsätt läsa
coffee-break-920584_1280

SWEA Sommar i Sverige

På webbplatsen sommar.swea.org hittar du information om Sverigemiddagen, Sommarluncher, Sverigeresan och annat som händer i Sverige under sommar månaderna.

Fortsätt läsa
Park utanfor Clarion Hotel Sign

Sverigemiddagen 2019, 8-10 augusti

Vi firar SWEA 40-årsjubileum i dagarna tre, 8 – 10 augusti. Den 9 augusti bjuds vi in till SWEA International Konferens, Stipendieutdelning med hedersutnämnande av Årets Svenska Kvinna och avslutar dagen med Sverigemiddag.

Fortsätt läsa
Prinsessan Christina, Christina Moliteus och Agneta NIlsson under 25-årsjubileum, 2004

En av oss: Christina Moliteus

Före SWEAs nuvarande ordförande Christina Hallmert har SWEA haft tio internationalla ordförande (IO). Sofia hoppas att få en pratstund med flera av dem under 40-årsjubileum, speciellt för att fråga om deras bästa SWEA-minne. Först ut är Christina Molitéus.

Fortsätt läsa
Utdelning av Årets BUSa 2018

SWEA utser Årets BUSa 2018

SWEA BUS Kommittén har den stora glädjen att presentera den allra första Årets BUSa, Viktoria Johansson, SWEA Athens. Viktoria har genom sitt arbete med Lek & Lär-gruppen i Aten skapat ett forum för svensktalande barn i förskoleåldern. Viktoria har visat att med en genomtänkt pedagogik kan den viktiga tidiga språkutvecklingen hos små barn stärkas.

Fortsätt läsa