Network Menu

SWEA-podden: Helena Thorfinn

Helena Thorfinn är författaren som gjort succé med sina böcker inspirerade från miljöer och historier från hennes egen erfarenhet av utlandsliv i Bangladesh, Myanmar och USA. Samtalet i SWEA-podden handlar om författarskapet, hemflytten till Sverige, inspirationen till böckerna, men också om Myanmar och Facebooks påverkan på opinionsbildningen där.

Fortsätt läsa
Agneta med sonen Lars

Agnetas nyårshälsning 2022

Missa inte att läsa Agneta Nilssons, SWEAs grundare, nyårshälsning till alla Sweor. Hon berättar om sitt julfirande, sommarhuset i Kivik, Amitié med mera

Fortsätt läsa
sweapodden-20211222-ekstrom-widget1

SWEA-podden: Åsa Ekström

Hur tar man sig in i det japanska samhället? Hur får man jobb? Är det ens möjligt? Jovisst, säger Åsa Ekström, manga-tecknare med eget företag i Tokyo, men lyssna inte så mycket på andra och kämpa på med japanskan och skaffa gärna en japansk utbildning.

Fortsätt läsa
sweapodden-20211208-barnekow-1kol

SWEA-podden: Thomasine Barnekow

Thomasine Barnekow, svensk handsk-designer med egen butik ett stenkast från Louvren mitt i Paris, är uppvuxen i Skåne och har studerat på designskola i Holland. Nu har hon etablerat sig som designer och producent av exklusiva handskar och accessoarer till stora modehus samt världsstjärnor som Lady Gaga och Beyonce …

Fortsätt läsa
Anna Maria Corazza Bildt

SWEA-podden: Anna Maria Corazza Bildt

Träffa Anna Maria Corazza Bildt, engagerad entreprenör i hotellbranschen på familjeslottet Tabiano Castello en timme söder om Milano. Efter tio år som topp-politiker för Moderaterna i EU-parlamentet är Anna Maria nu ”hands on” ansvarig för familjeföretaget Tabiano Castello i Italien.

Fortsätt läsa
Stina Hübinette, SWEA-podden 20211110

SWEA-podden: Stina Hübinette

Stina Hübinette är stuntförare i Hollywood, där hon dubblerar i filmer och reklam för kända skådespelare som Sofia Vergara, Naomi Scott och Brie Larson. Stina berättar om hur det är att arbeta i Hollywood och att få ihop livet med man och tre barn men också om vad hon saknar hemifrån Norrland där hon vuxit upp.

Fortsätt läsa