Network Menu

SWEA-podden: Fredrika Syrén

Lyssna på intervjun med Fredrika Syrén, initiativtagaren i den s.k. Zero-Waste familjen, när hon berättar om att leva klimatsmart och lär dig hur du också med relativt små förändringar kan ändra din livsstil till förmån för vår planet.

Fortsätt läsa
SWEA-podden, 20210929, Monika Ekström

SWEA-podden: Monika Ekström

Denna gång träffar vi Monika Ekström, Policy Officer för EU-kommissionen i Aten som arbetar med flyktingfrågor. Monikas och EU-kommissionens närvaro i Grekland syftar till att underlätta och förbättra flyktingmottagandet. Innan Monika flyttade till Aten, arbetade hon som jurist på EU-kommissionen i Bryssel med konkurrensfrågor.

Fortsätt läsa
donationsrapport-20211011-widget

Senaste donationerna till Amitié

2021 fyller Svenska institutet i Paris 50 år. De har valt en övergripande inriktning ”Amitié” (Vänskap), som ska genomsyra året. Det kommer att handla om vänskap i bred bemärkelse. Här visar vi senaste resultatet för SWEAs donationsprojekt till Amitié.

Fortsätt läsa
Prinsessan Christina, fru Magnuson, Kronprinsessan Victoria, Suzanne Southard, Christina Hallmert och Mi Karlsson Bergkvist

En dag att minnas för SWEA

Det blev en strålande vacker och högtidlig dag på Millesgården den 9 september då H.K.H. Kronprinsessan Victoria mottog utmärkelsen Årets Svenska Kvinna 2021 och välkomnades in i SWEAs gemenskap.

Fortsätt läsa
Agneta Melin

SWEA-podden: Agneta Melin

Agneta Melin har spenderat 18 år utomlands i USA, Spanien och Japan. Sedan hon permanent flyttat hem, tillbaka till Uppsala, har hon hunnit med tre år som populär ordförande för SWEA Stockholm, världens största SWEA-avdelning. Nu är hon drivande inom SWEA Sverige, det nya samarbetet mellan SWEA-avdelningarna i Stockholm, Göteborg, Örestad och Malmö.

Fortsätt läsa
Ann-Sofie Berg

SWEA-podden: Ann-Sofie Berg

Häng med till det fascinerande landet Singapore med Ann-Sofie Berg, SWEA-poddens nya medarbetare. Skolor, covid, vaccinationer och hotell-karantän är några exempel på vad vi samtalar om i avsnittet.

Fortsätt läsa
utlandssvenskarnas-parlament-widget

Utlandssvenskarnas parlament

Sweor är varmt välkomna att delta i Utlandssvenskarnas parlament den 31 augusti, där utlandssvenskar, experter och representanter från samtliga riksdagspartier kommer att diskutera lösningsförslag på de utmaningar som utlandssvenskar har i relation till svenska regelverk och attityder. Det blir en helspäckad dag med paneldiskussioner, arbetsgrupper, samtal med politiker och mycket mer. Parlamentet kommer att sändas live.

Fortsätt läsa
Forum omslag 2020-2021

Forum, SWEAs medlemstidning

Forum är en elektronisk tidskrift som kommer ut fyra gånger per år. I Forum kan du bland annat läsa om olika aktiviteter, initiativ och projekt inom SWEA International och SWEAs olika avdelningar samt SWEA-stipendiater och projekt som SWEA stödjer. Du hittar också artiklar om svensk kultur, svenska språket och flerspråkighet samt om olika erfarenheter som nuvarande eller tidigare utlandssvensk.

Fortsätt läsa