Network Menu

symbol-hela-1kol

Nytt medlemssystem lanserat!

SWEA International har lanserat ett nytt medlemssystem och utbildningar pågår. Om ni har frågor eller behöver hjälp med att söka upp en medlem vänligen kontakta SWEAs Administration/Medlemssupport på office.

Fortsätt läsa
Malin Mendel; Foto: Privat

SWEA-podden: Malin Mendel

I detta avsnitt träffar vi Malin Mendel, Indien-korrespondent på SVT och kokboksförfattare, samt producerar och medverkar i den svenska TV-serien Världens sämsta Indier. Till vardags bor hon både i Indiens affärscentrum Bombay och på Söder i Stockholm. Vi samtalar om indiska turisttips, vardagen i spännande Bombay, kvinnosyn, svenskar i Indien, yoga med mera.

Fortsätt läsa
Pia Sundhage; Foto: Privat

SWEA-podden: Pia Sundhage

Pia Sundhage gästar SWEA-podden i vårt sista avsnitt 2020 och det passar ju perfekt med tanke på att hon utsågs till Årets Svenska Kvinna 2020 av SWEA International.

Fortsätt läsa
Marielle Sander med sångare, Papua New Guinea; Foto: Privat

SWEA-podden: Marielle Sander

Nu reser vi ända till Papua Nya Guinea, ett otroligt spännande land, och hälsar på Marielle Sander som har en lång karriär inom olika FN-organ i 18 olika länder. Marielle är svensk men har bara bott i Sverige ett fåtal år under sitt liv. Vi funderar bland annat runt frågor som när man är svensk egentligen och hur det är att flytta hem efter många år utomlands.

Fortsätt läsa
agneta-nilsson-narbild2

SWEA-podden: Agneta Nilsson

Nu får du äntligen träffa vår kära grundare och ständiga inspiration, Agneta Nilsson! Agneta startade SWEA för 41 år sedan hemma i sitt garage i Los Angeles. Det som började med en julmarknad blev några år senare ett världsomspännande nätverk i över 30 länder, i ett 70-tal avdelningar och med cirka 7000 medlemmar. Vilken klockren succé!

Fortsätt läsa
Håkan och Catharina Jevrell

SWEA-podden: Catharina Jevrell

I det här avsnittet kommer vi till Sydostasien, där vi träffar Catharina Jevrell. Catharina som är uppvuxen i en diplomatfamilj och har också levt det livet med sin egen familj. Hur fungerar det egentligen med skolor för barnen och hur får man som medföljande en meningsfull tillvaro?

Fortsätt läsa