Network Menu

Forum omslag 2020-2021

Forum, SWEAs medlemstidning

Forum är en elektronisk tidskrift som kommer ut fyra gånger per år. I Forum kan du bland annat läsa om olika aktiviteter, initiativ och projekt inom SWEA International och SWEAs olika avdelningar samt SWEA-stipendiater och projekt som SWEA stödjer. Du hittar också artiklar om svensk kultur, svenska språket och flerspråkighet samt om olika erfarenheter som nuvarande eller tidigare utlandssvensk.

Fortsätt läsa
Barbro Osher avsnitt av SWEA-podden

SWEA-podden: Barbro Osher

Barbro Osher är honorär generalkonsul för Sverige i San Francisco, hon är ordförande i sin egen stiftelse The Barbro Osher Pro Suecia Foundation och har grundat SWEA i San Francisco. Träffa en kvinna och Swea som brinner för Sverige och svenskhet och som omsatt sin kärlek i handling.

Fortsätt läsa
Stipendieutdelning2021-1kol

SWEA Internationals stipendieutdelning

Alla Sweor hälsas varmt välkomna till SWEA Internationals virtuella stipendieutdelning 2021, där du får träffa våra tre stipendiater. Stipendiaterna kommer att hålla korta presentationer i samband med att diplom från SWEA International överlämnas.

Fortsätt läsa
Svenska institutet i Paris firar 50 år

Donationsprojekt: SI i Paris, 50 år

2021 fyller Svenska institutet i Paris 50 år.  De har valt en övergripande inriktning ”Amitié” (Vänskap), som ska genomsyra året. Det kommer att handla om vänskap i bred bemärkelse. SWEA har startat ett globalt donationsprojekt för att stötta detta som är helt i linje med våra syften.

Fortsätt läsa
SWEA varumärkesmanual 1kol widget

SWEAs varumärkesmanual

SWEAs varumärkesmanual lanserades i Dubai under VM2019. Manualen gäller standarisering, riktlinjer och regler för användning av loggor och relaterande material i SWEAs syfte.

Fortsätt läsa
Carrie Söderberg på Caversham Wildlife Park

SWEA-podden: Carrie Söderberg

Häng med till Sydney och Perth i Australien med svensk-australiensiska Carrie Söderberg, som berättar om hur hon hamnade “down under” och under många år arbetade som producent för den statliga TV-kanalen ABC. Numer bor Carrie hemma i Arjeplog i vackra Norrbotten och rapporterar för Sveriges Radio om allt från Corona till det ekonomiska undret i landskapet.

Fortsätt läsa
Maria Montazami

SWEA-podden: Maria Montazami

I över 30 år har svenska Maria Montazami bott i södra Kalifornien och sedan 2009 är hon en folkkär kändis i Sverige via sin medverkan i TV-serien, “Svenska Hollywoodfruar”. Vi samtalar om familjen, arbetet som fastighetsmäklare, kändisskapet, mamma till fyra barn men också om livet i USA och framtiden. Häng med in i Maria Montazamis förtrollade värld!

Fortsätt läsa