Network Menu

Anna Maria Corazza Bildt

SWEA-podden: Anna Maria Corazza Bildt

Träffa Anna Maria Corazza Bildt, engagerad entreprenör i hotellbranschen på familjeslottet Tabiano Castello en timme söder om Milano. Efter tio år som topp-politiker för Moderaterna i EU-parlamentet är Anna Maria nu ”hands on” ansvarig för familjeföretaget Tabiano Castello i Italien.

Fortsätt läsa
Stina Hübinette, SWEA-podden 20211110

SWEA-podden: Stina Hübinette

Stina Hübinette är stuntförare i Hollywood, där hon dubblerar i filmer och reklam för kända skådespelare som Sofia Vergara, Naomi Scott och Brie Larson. Stina berättar om hur det är att arbeta i Hollywood och att få ihop livet med man och tre barn men också om vad hon saknar hemifrån Norrland där hon vuxit upp.

Fortsätt läsa
Malin Persson Giolito; Foto: Viktor Fremling

SWEA-podden: Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito är bästsäljande författare till den hyllade romanen “Störst av allt”, som även blivit en framgångsrik Netflix-serie, till och med den första svenska originalserien på plattformen. Men hur går det egentligen till för henne att författa böcker? Och vad tycker Malin om SWEA?

Fortsätt läsa
Fredrika Syrén

SWEA-podden: Fredrika Syrén

Lyssna på intervjun med Fredrika Syrén, initiativtagaren i den s.k. Zero-Waste familjen, när hon berättar om att leva klimatsmart och lär dig hur du också med relativt små förändringar kan ändra din livsstil till förmån för vår planet.

Fortsätt läsa
Monika Ekström

SWEA-podden: Monika Ekström

Denna gång träffar vi Monika Ekström, Policy Officer för EU-kommissionen i Aten som arbetar med flyktingfrågor. Monikas och EU-kommissionens närvaro i Grekland syftar till att underlätta och förbättra flyktingmottagandet. Innan Monika flyttade till Aten, arbetade hon som jurist på EU-kommissionen i Bryssel med konkurrensfrågor.

Fortsätt läsa
donationsrapport-20211130-widget

Donationer till Amitié: Vi nådde målet!

2021 fyller Svenska institutet i Paris 50 år. De har valt en övergripande inriktning ”Amitié” (Vänskap), som ska genomsyra året. Det kommer att handla om vänskap i bred bemärkelse. Här visar vi senaste resultatet för SWEAs donationsprojekt till Amitié.

Fortsätt läsa