Network Menu

SWEA-podden — livet som svensk utomlands

SWEA_Podden-600pxHur är egentligen livet som utlandssvensk?

I den nya SWEA-podden svarar karriärister, hemmafruar, journalister, deltidsjobbare, poddare med flera på denna komplexa och mångfacetterade fråga. Kvinnorna har olika bakgrund men en sak har de gemensamt — de har alla tagit steget att bo i ett främmande land. Lyssnarna utlovas därmed en unik inblick i intressanta utlandssvenskars arbeten och vardagsliv.

Steget att flytta utomlands kan kännas stort men bland SWEAs 7000 medlemmar finns det otroligt mycket kunskap och fina berättelser om hur man bäst hanterar livet som utlandssvensk. Erfarenhet visar att de som tar steget och flyttar utomlands sällan ångrar sig. Tvärtom, att få uppleva en ny kultur, ett annat sätt att leva och få nya vänner ger minnen för livet.

Anna Bril, en av initiativtagarna till SWEA-podden, är själv tillbaka i Stockholm efter att ha bott i både London, New York och Moskva. På frågan varför SWEA väljer att starta en ny podd svarar Anna:

Tanken med SWEA-podden är att samtala med svenska kvinnor som har tagit steget och lämnat Sverige för några år eller kanske för hela livet. Deras vardag ser lite olika ut, och de är i olika faser i familj- och arbetsliv. Gemensamt för alla är att de delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter av att bo i ett främmande land. Så räkna med inspiration, tips och spännande anekdoter från världens alla hörn.

SWEA-podden finns att ladda ner på Podbean men kommer snart att även finnas på alla andra kända ställen där du hittar poddar. Tack för att ni lyssnar!

Lyssna på SWEA-podden!

SWEA-podden: Susanna Häggel

Denna gång har vi träffat Susanna Häggel, reservofficer i Svenska armen och nu stationerad i Libanon som FN-observatör. Hemmabasen har hon numer i Italien. Susanna berättar om att vara tjej i armen, sina spännande uppdrag, och hur man kombinerar detta med en vardag.

SWEA-podden: Kristina Kappelin

I SWEA-poddens premiäravsnitt träffar vi Kristina Kappelin, Intendent för Villa San Michele på Capri samt mångårig journalist och Italien-korrespondent. Kristina har bott i över 30 år i Italien och berättar om sitt liv, sitt spännande nya uppdrag med mera.