busa2020-1kol

Årets BUSa 2020: Anna Brännström

Årets BUSa 2020 tilldelas

Anna Brännström, SWEA Milano

Anna är en eldsjäl för det svenska språket med många strängar på sin lyra. Med Milano som bas är Anna en riktig spindel i nätet för allt som har med det svenska språket att göra. Till vardags arbetar hon som lärare i svenska på Università degli Studi i Milano och i den rollen har hon även skrivit och gett ut läroböcker i ämnet.

Anna har vidare varit med att starta upp Svenska skolan i Milano, där hon även är verksam som lärare. Dessutom startade och driver hon ”Istituto Culturale Nordico” i Milano, en kulturförening som utför undervisning i de nordiska språken samt ordnar föreläsningar och seminarium kring det svenska kulturarvet t.ex runor. Men inget sommarlov för Fröken Brännström: På sommaren åker hon hem till Sverige och undervisar på folkhögskola!

I januari 2020 fick ungdomarna från svenska skolan följa med Anna till en tiodagars studieresa till Kalix där de inte bara fick gå i svensk skola och bo i svensk familj utan även på den årliga samesammankomsten träffa såväl Greta Thunberg som vår kung och drottning!

Mer om Anna och Svenska Skolan i Milano!

Anna i Zoom möte, december 2020
Fröken Anna och några av hennes elever från Svenska Skolan i Milano spelade in en julhälsning till Ambasciata di Svezia in Italia (svenska ambassaden i Italien).

Anna Brännström Diplom, BUSa 2020

 

Dela