SWEA-podden

Hur är egentligen livet som utlandssvensk?

Lyssna på SWEA Internationals egen podd där vi intervjuar svensktalande kvinnor från världens alla hörn.

ALLA AVSNITT

I SWEA-podden berättar karriärkvinnor, hemmafruar, entreprenörer med flera om det spännande livet utomlands. Alla som intervjuas har en sak gemensamt — de har tagit steget att bo i ett främmande land. Lyssnaren utlovas en unik inblick i intressanta utlandssvenskars vardagsliv, arbete, familj med mera.

Steget att flytta utomlands kan kännas stort men bland SWEA-poddens intervjuade kvinnor finns mycket kunskap och många berättelser om hur man bäst hanterar livet i ett främmande land. Erfarenhet visar att de som tar steget och flyttar utomlands sällan ångrar sig. Tvärtom, att få uppleva en ny kultur, ett annat sätt att leva och få nya vänner världen över ger minnen och kunskap för livet.

Och hur är det egentligen att flytta hem till Sverige efter tiden utomlands? I SWEA-podden får du ta del av andra hemvändares erfarenheter av att starta upp livet i Sverige igen.

Tanken med SWEA-podden är att samtala med svenska kvinnor som har tagit steget och lämnat Sverige för några år eller kanske för hela livet. Deras vardag ser lite olika ut, och de är i olika faser i familj- och arbetsliv. Gemensamt för alla är att de delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter av att bo i ett främmande land. Så räkna med inspiration, tips och spännande anekdoter från världens
alla hörn.

Väkommen in i SWEA-poddens värld!

Senaste avsnittet

Victoria Silvstedt — fotomodell, programledare, entreprenör
Häng med och träffa Victoria Silvstedt, supermodellen med ett starkt driv och en stor kärlek till kanelbullar och Sverige.

“If there’s a no, I say go.” Så svarar Victoria Silvstedt, vår svenska supermodell som också är entreprenör, investerare och tv-personlighet när vi frågar om hon har något livsmotto. Man ska aldrig ge upp och inte lyssna för mycket på andra menar Victoria.

Som 18-åring åkte Victoria till Paris fylld med drömmar om en modellkarriär och där hon snabbt fick lära sig om modebranschens tuffa konkurrens och dess inte alltid så trevliga sidor. Dock gav hon inte upp, trots att hon vid ett flertal tillfällen fick veta att hon var alltför vältränad och inte passade in i “high fashion” i Paris, där man då mestadels sökte efter riktigt magra modeller.

Men Victoria är så mycket mer än de glamorösa bilderna på hennes Instagram. Hon är en mångsysslare med ett otroligt driv som älskar att prova på nya saker. På senare år har hon även blivit en slipad investerare, vilket hon berättar om under samtalet. Men vi får också reda på både hur hon tränar och vad hon äter för att hålla sig i form. Och vad hon har i garderoben…!

Victoria vet att hon har ett liv få förunnat och hon har ett stort engagemang i en rad välgörenhetsorganisationer. Hon berättar bland annat hur hon som ambassadör för ett av sina hjärteprojekt, Les Anges Gardiens De Monaco*, hjälper till med att dela ut mat till hemlösa i Nice.

Lyssna på avsnittet med Victoria i din favoritapp via länkarna nedan.

Tack för att du lyssnar!

Vill du lyssna på våra avsnitt välj en av podcast-apparna nedan!

SWEA i Google podcasts

Kom ihåg att prenumera på SWEA-podden i din app!

 

Kontakta SWEA-podden.

Har du något du vill dela med dig till oss eller tips på personer du vill vi ska intervjua. Vi vill gärna höra från dig.