Kvinna som lyssnar med hörlurar.

SWEA-podden

Hur är egentligen livet som utlandssvensk?

Lyssna på SWEA Internationals egen podd där vi intervjuar svensktalande kvinnor från världens alla hörn.

ALLA AVSNITT

Senaste avsnittet - Anna Bolick

Anna Bolick

I SWEA-podden nummer 94 intervjuas Anna Bolick av Anna och Irina. Anna bor i Seattle och arbetar som hundpsykolog, och hon berättar hur hon hjälper hundägare som inget hellre vill än att hunden och övriga familjen ska få det bra tillsammans. Anna ger oss även tips på vad man ska tänka på innan man skaffar hund. 

SWEA-poddens team i detta avsnitt

SWEA-poddens team som medverkar detta avsnitt:

Intervju: Irina Nilsson (SWEA Global) och Anna Tvinnereim (SWEA Örestad)

Redigering: Emma Hemström (SWEA Bangkok)

Webbredaktör: Jenny Hammar (SWEA Seattle)

Sociala medier: Veronica Strandell (SWEA Global)

Fler sätt att lyssna på hittar du längre ner på sidan

Kom ihåg att prenumerera på vår podcast så du får påminnelse om nysläppta avsnitt!

SWEA-podden symbol

I SWEA-podden berättar karriärkvinnor, hemmafruar, entreprenörer med flera om det spännande livet utomlands. Alla som intervjuas har en sak gemensamt — de har tagit steget att bo utomland. Lyssnaren utlovas en unik inblick i intressanta utlandssvenskars vardagsliv, arbete, familj med mera.

Att flytta utomlands kan kännas stort men bland SWEA-poddens intervjuade kvinnor finns mycket kunskap och många berättelser om hur man bäst hanterar livet i ett främmande land. Erfarenhet visar att de som tar steget och flyttar utomlands sällan ångrar sig. Tvärtom, att få uppleva en ny kultur, ett annat sätt att leva och få nya vänner världen över ger minnen och kunskap för livet.

Och hur är det egentligen att flytta hem till Sverige efter tiden utomlands? I SWEA-podden får du ta del av andra hemvändares erfarenheter av att starta upp livet i Sverige igen.

Tanken med SWEA-podden är att samtala med svenska kvinnor som har tagit steget och lämnat Sverige för några år eller kanske för hela livet. Deras vardag ser lite olika ut, och de är i olika faser i familj- och arbetsliv. Gemensamt för alla är att de delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter av att bo i ett främmande land. Så räkna med inspiration, tips och spännande anekdoter från världens
alla hörn.

Väkommen in i SWEA-poddens värld!

Du hittar också SWEA-podden i nedan podcast-appar!

Marija Borenius SWEA Global
sweapodden@swea.org

Anna Tvinnereim SWEA Toronto

Nina Hörnfeldt SWEA Stockholm

Stina Bergh Palo

Stina Bergh Palo SWEA Zurich

Irina Nilsson SWEA Singapore

Jenny Hammar SWEA Seattle

Emma Hemström

Emma Hemström SWEA BangkokVälkommen till vårt team!

Vi som arbetar med SWEA-podden turas om att intervjua, redigera, publicera på webben och leta nya personer att intervjua. Som medlem i podd-gänget väljer man om man vill pröva på alla arbetsuppgifter eller om man vill fokusera på att till exempel redigera.
Vi är ett tight team där hela gruppen är involverad i varje publicerad podd. Vi letar nu efter Sweor som är intresserade att ingå i gruppen. Det behövs ingen tidigare erfarenhet av att göra podd utan nuvarande medlemmar i gruppen utbildar och coachar.
I SWEA får man unika chanser att prova på nya spännande uppdrag så länge man känner sig entusiastisk! Hör av dig till oss om du är intresserad att vara med i vårt glada team.
Kontakta SWEA-podden med tips

 

Kristina Kappelin med citatet Kristina beskrev på ett bra sätt hur det är att bo och verka utomlands.

Vill du tipsa oss om personer att intervjua eller har något annat du vill dela med oss.