SWEA-podden

Nov 11 2021

Stina Hubinette

Stina Hübinette är stuntförare i Hollywood, där hon dubblerar i filmer och reklam för kända skådespelare som Sofia Vergara, Naomi Scott och Brie Larson. Stina berättar om hur det är att arbeta i Hollywood och att få ihop livet med man och tre barn men också om vad hon saknar hemifrån Norrland där hon vuxit upp.

malin persson giolito

Oct 27 2021

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito är bästsäljande författare till den hyllade romanen “Störst av allt”, som även blivit en framgångsrik Netflix-serie, till och med den första svenska originalserien på plattformen. Men hur går det egentligen till för henne att författa böcker? Och vad tycker Malin om SWEA?

Oct 13 2021

Fredrika Syrén

Fredrika Syrén lever ett hållbart* liv helt utan sopor med sin amerikanska man och tre barn i San Diego på USAs västkust. Lyssna på intervjun med Fredrika när hon berättar om att leva klimatsmart, och lär dig hur du också med relativt små förändringar kan ändra din livsstil till förmån för vår planet.

Sep 29 2021

Monika Ekström

Monika Ekström är Policy Officer för EU-kommissionen i Aten och arbetar med flyktingfrågor. Hur är det att leva och bo i Aten som svensk?

Sep 15 2021

Agneta Melin

Agneta Melin har spenderat 18 år utomlands i USA, Spanien och Japan. Sedan hon permanent flyttat hem, tillbaka till Uppsala, har hon hunnit med tre år som populär ordförande för SWEA Stockholm, världens största SWEA-avdelning. Nu är hon drivande inom SWEA Sverige.

Sep 1 2021

Ann-Sofie Berg

Häng med till det fascinerande landet Singapore med Ann-Sofie Berg, SWEA-poddens nya medarbetare. Skolor, covid, vaccinationer och hotell-karantän är några exempel på vad vi samtalar om i avsnittet.

Jun 16 2021

Barbro Osher

Barbro Osher är honorär generalkonsul för Sverige i San Francisco, hon är ordförande i sin egen stiftelse The Barbro Osher Pro Suecia Foundation och inte nog med det, hon är även hedersdoktor vid både Göteborgs universitet och Karolinska Institutet och har mottagit medalj av Kungen.

Jun 2 2021

Carrie Söderberg

Carrie Söderberg är är både svensk och australiensisk. Via mamma och släkten i Australien kommer hon från Perth och via pappa från Arjeplog i Norrbotten.

May 19 2021

Maria Montazami

I över 30 år har svenska Maria Montazami bott i södra Kalifornien och sedan 2009 är hon en folkkär kändis i Sverige via sin medverkan i TV-serien, “Svenska Hollywoodfruar”. Vi samtalar om familjen, arbetet som fastighetsmäklare, kändisskapet, mamma till fyra barn men också om livet i USA och framtiden. Häng med in i Maria Montazamis förtrollade värld!

May 5 2021

Ebba Blitz

Palo Alto, Kalifornien, södra Florida och Stockholm, besöker vi i detta spännande avsnitt med Ebba Blitz, VD inom IT-säkerhet i USA. Vi pratar karriär, entreprenörskap, skillnader mellan USA och Sverige och mycket mer. Som vanligt blir det många skratt. Häng med!

Apr 21 2021

Eva Kumlin

Ewa Kumlin är den dynamiska chefen för Institut Suédois i Paris. Häng med till den franska huvudstaden på ett spännande samtal om kultur, Frankrike, Japan, samt livet som medföljande. Inspireras av härliga Ewa!

Mar 24 2021

Ettan Bratt

Den här gången reser vi tillbaka i SWEA-historien tillsammans med Ettan Bratt. Vi får ta del av Ettans färgstarka liv som journalist, arbete med PR, VD i flera företag och ägare till populära Bratt Catering i Stockholm under 70-talet. Ettan och hennes goda väninna Agneta Nilsson, SWEAs grundare, kom på idén med att skapa en vänförening i Sverige under en lunch som de båda organiserade tillsammans i Stockholm och så skapades så småningom SWEA Sverige 1981.

Mar 10 2021

Eva Steinbach

I det här avsnittet träffar vi en riktig “super-expat”, Eva Steinbach från Blekinge, avdelningsordförande för SWEA Bangkok. Eva har levt familjeliv i fler länder än de flesta och menar att man absolut ska ta chansen och prova livet utanför Sverige. Men hur håller man ihop familjen och ser till att barnen får en så normal uppväxt som möjligt?

Feb 24 2021

Birgitta Lindqvist

Vi träffar författaren, poeten och Swean Birgitta Lindqvist som har en rik erfarenhet av utlandsliv från Kina, Japan, Egypten, Spanien och nu senast Frankrike. Vi samtalar om hennes erfarenheter av att vara medföljande, ha familj och barn i olika kulturer, skillnader i levnadssätt mellan Sverige och Frankrike men även hennes författarskap.

Feb 10 2021

Katrine Marçal

I detta avsnitt träffar vi Katrine Marçal, journalist på Dagens Nyheter och författare som förra året utkom med boken “Att uppfinna världen : hur historiens största feltänk satt käppar i hjulet”. Vi samtalar om hennes liv på landet i England, skillnader mellan det svenska och brittiska samhället, jämställdhet och hennes bästa resetips i England, med mera.

Jan 27 2021

Lena Walther

Lena Walther är honorär-konsul för Sverige i Las Vegas, Nevada. Tillsammans med sin man driver de den ideella organisationen Awareness is Prevention som de skapade efter att Lena hjälpte två svenskor som hade fastnat i trafficking i Las Vegas. Vi får även höra om livet i Bangkok, Madrid, Wien, Paris, Washington och slutligen Las Vegas, där Lena varit ordförande för SWEA.

Jan 13 2021

Malin Mendel

I detta avsnitt träffar vi Malin Mendel, Indien-korrespondent på SVT och kokboksförfattare, samt producerar och medverkar i den svenska TV-serien Världens sämsta Indier. Till vardags bor hon både i Indiens affärscentrum Bombay och på Söder i Stockholm. Vi samtalar om indiska turisttips, vardagen i spännande Bombay, kvinnosyn, svenskar i Indien, yoga med mera.

Dec 16 2020

Pia Sundhage

Pia Sundhage gästar SWEA-podden i vårt sista avsnitt 2020 och det passar ju perfekt med tanke på att hon utsågs till Årets Svenska Kvinna 2020 av SWEA International.

Dec 2 2020

Marielle Sander

Nu reser vi ända till Papua Nya Guinea, ett otroligt spännande land, och hälsar på Marielle Sander som har en lång karriär inom olika FN-organ i 18 olika länder. Marielle är svensk men har bara bott i Sverige ett fåtal år under sitt liv. Vi funderar bland annat runt frågor som när man är svensk egentligen och hur det är att flytta hem efter många år utomlands.

Nov 18 2020

Agneta Nilsson

Nu får du äntligen träffa vår kära grundare och ständiga inspiration, Agneta Nilsson! Agneta startade SWEA för 41 år sedan hemma i sitt garage i Los Angeles. Det som började med en julmarknad blev några år senare ett världsomspännande nätverk i över 30 länder, i ett 70-tal avdelningar och med cirka 7000 medlemmar. Vilken klockren succé!

Nov 4 2020

Catharina Jevrell

I det här avsnittet kommer vi till Sydostasien, där vi träffar Catharina Jevrell. Catharina som är uppvuxen i en diplomatfamilj och har också levt det livet med sin egen familj. Hur fungerar det egentligen med skolor för barnen och hur får man som medföljande en meningsfull tillvaro?

Oct 21 2020

Adiba Barney

som hon lever med både glädje och passion trots spridd bröstcancer sedan drygt fem år tillbaka. Ta del av hennes dramatiska bakgrund med en tuff uppväxt som invandrarflicka, karriär bland startups och om kampen för att bli mamma.

Oct 7 2020

Anna Centerman

Nǐ hǎo! är kinesiska för hej och i detta avsnitt i SWEA-podden träffar vi Anna Centerman, f.d. SWEA-avdelningsordförande i Beijing samt f.d. regionordförande i SWEA Asien (numer SWEA ASOC). Anna har bott i både Beijing och nu i Tianjin i det stora landet Kina. Efter tio år i Kina delar hon med sig av sin historia och sin vardag från detta spännande land.

Sep 23 2020

Amy von Sydow Green

Träffa Amy von Sydow Green i Philadelphia! Amy delar med sig av sin vardag där hon med bravur balanserar karriären som dietist på ett Amerikanskt universitetssjukhus, kokboks-författare, fru och mamma till tre barn. Vi får också höra henne berätta om sin nära relation till systern Ebba Von Sydow hemma i Sverige.

Sep 9 2020

Lisa Laskaridis

Idag får vi följa med till New York och träffa Lisa Laskaridis, Public Information Officer vid United Nations (FN) och Head of Communications för #UN75. Lisa pluggade internationella relationer i Australien med siktet inställt på FN. Lisa berättar också om sitt vardagsliv i spännande New York, inklusive en objuden gäst.

Aug 26 2020

Maria Borelius

Häng med till London där vi träffar Maria Borelius, aktuell med den tredje boken i serien om Hälsorevolutionen. Vi får höra om Marias kunskapsresa mot ett bättre och ljusare liv, samt om familje- och arbetsliv i England och hur man ser annorlunda på världen som utlandssvensk.

Aug 14 2020

Denise Persson

Den här gången beger vi oss till Kalifornien där vi träffar Denise Persson som är global marknadschef på Snowflake, ett s.k. molnföretag i Silicon Valley, San Francisco.

Jul 30 2020

Susanna Häggel

Denna gång har vi träffat Susanna Häggel, reservofficer i Svenska armen och nu stationerad i Libanon som FN-observatör. Hemmabasen har hon numer i Italien. Susanna berättar om att vara tjej i armen, sina spännande uppdrag, och hur man kombinerar detta med en vardag.

Jul 20 2020

Kristina Kappelin

I SWEA-poddens premiäravsnitt träffar vi Kristina Kappelin, Intendent för Villa San Michele på Capri samt mångårig journalist och Italien-korrespondent. Kristina har bott i över 30 år i Italien och berättar om sitt liv, sitt spännande nya uppdrag med mera.