Eva Biörck – Kina Peking

VÄLKOMMEN TILL SWEA-PODDEN — LIVET SOM SVENSK UTOMLANDS!

Eva Biörck

Eva Biörck — entreprenör i Peking

Efter avslutade studier år 1996 vid Östasienlinjen i Stockholm packade Eva, som har sitt ursprung i Dalarna, sin väska och flög till Peking. Hon trodde hon snart skulle vara hemma i Sverige igen men 26 år senare är det Peking som hon kallar hem. Här bor hon tillsammans med sin man och sina 3 barn.

Eva började arbeta inom SAS men fortsatte sedan sin karriär som entreprenör. Hon startade upp designföretaget Chang & Biörck och idag driver hon tillsammans med sin man en framgångsrik restaurangkedja med 3 olika koncept. Casual fine dining Mosto, casual café Moka Bros och barkonceptet La Social. Eva är väldigt aktiv och är inte bara delägare i flera restauranger utan arbetar även som life coach och mentor. På fritiden kitesurfar hon gärna och hajkar i bergen runt Kinesiska muren, något hon rekommenderar alla att göra om vi besöker Kina.

I detta avsnitt får vi veta om utmaningarna med att driva företag i Kina och hur utmaningarna blev ännu större under de senaste 2 åren då Kina har implementerat en nolltolerans mot COVID-19. Hur Kina är ett mycket byråkratiskt land men där det ändå går att få saker och ting gjorda snabbt och enkelt. Att alla har en personlig QR-kod som är kopplad till en app, WeChat, som man använder när man handlar t.ex matvaror, hur fungerar det egentligen?

Vi får även klarhet i varför OS inte blev en stor sak i Kina i år och varför fyrverkerier inte används längre när det Kinesiska nyåret firas.

 

Klicka på nedan för att lyssna på avsnittet

SWEA-poddens team i detta avsnitt

Intervju: Stina Bergh Palo (SWEA Zurich) och Ann-Sofie Berg (SWEA Singapore)
Redigering: Malin Svantesson (SWEA Japan)
Webbredaktör: Ann-Sofie Berg (SWEA Singapore)

Du kan också lyssna på avsnittet här