Karin Lovelius – Tyskland

VÄLKOMMEN TILL SWEA-PODDEN — LIVET SOM SVENSK UTOMLANDS!

Karin Lovelius

Karin Lovelius

Den svenska mezzosopranen Karin Lovelius har blivit känd i Europa för sina tolkningar i dramatiska roller. Karin gillar de där lite mer dramatiska rollerna, när hon får ägna sig åt teater ihop med musiken. Hennes väg till operascenen var dock både lång och krokig. Hon är utbildad civilekonom, och när hon sadlade om var det många som trodde att det var sent. Karin var 34 år gammal när hon kom in på Operahögskolan. Men Karin har bevisat att de hade helt fel. Numera är hon anställd vid Oper Leipzig i Tyskland och har rönt stor framgång.

Vi får flera goda råd om karriär, som gäller fler branscher än operan. En hel del om att bo i Tyskland upptar också vårt intressanta samtal. Visste du att rörelsen som till slut ledde fram till Berlinmurens fall delvis började i Lepzig? De fredliga måndagsdemonstrationerna pågick under flera månader och många fängslades (däribland en av Karins kollegor).

Karins mål är att skapa förståelse. Hon gör det genom autenticitet, och hon menar att det är viktigt med tillgänglighet och att knyta an till publiken.

Klicka på nedan för att lyssna på avsnittet.

SWEA-poddens team i detta avsnitt

Intervju: Maria Jacky (SWEA Rom) och Anna Frick (SWEA Washington DC)
Redigering: Malin Svantesson (SWEA Japan)
Webbredaktör: Ann-Sofie Berg (SWEA Singapore)

Du kan också lyssna på avsnittet här