Nathalie Thiel – Marocko Casablanca

VÄLKOMMEN TILL SWEA-PODDEN — LIVET SOM SVENSK UTOMLANDS!

Nathalie Thiel

Casablanca tur och retur med Nathalie

“Ni måste besöka Marocko. Det finns så mycket att upptäcka och se!”

Nathalie Thiel är konsult på Business Sweden i Casablanca, Marocko, där hon arbetar för att hjälpa svenska företag att etablera sig i ett 30-tal afrikanska länder. Samtalet handlar dock inte bara om företagande utan vi hinner också med marockansk mat som Tagine och Couscous och tips på platser att besöka. Men Nathalie berättar även om Kinas spännande ekonomi, där digitaliseringen av vardagslivet till och med verkar ligga före Sverige.

Ekonomen Nathalie Thiel arbetar till vardags hos Business Sweden i Casablanca, Marocko. Hon fokuserar särskilt på Nigeria och Ghana och ytterligare ett 30-tal västafrikanska länder där hon underlättar för svenska företag som vill etablera sig i regionen.

Under vårt samtal kommer vi in på både marockansk mat, vandring i Atlasbergen med flera turisttips men också Afrikas växande ekonomier, solenergi i Sahara, skillnader mellan Marocko och Sverige. Vi pratar också om Kina, där Nathalie var posterad innan hon kom till Marocko, och vad som händer i denna mäktiga och starkt växande ekonomi.

Nu fruktar Nathalie dock att Marocko inte öppnar på ett tag på grund av Omikron, så i skrivande stund är det distansarbete som gäller från lägenheten i centrala Stockholm.

Nathalie är tredje generationens Swea, där både mamma Madeleine och mormor är medlemmar! Som medlem i SWEA Global får vi också höra Nathalies tips om vad hon önskar sig från vår organisation.

 

Länkar

Europeiska Ungdomsparlamentet: eyp.org/

SWEA Global: global.sweaarkiv.org/

Laga Tagine, marockansk gryta: arla.se/recept/tagine-pa-lamm-med-torkad-frukt/

SWEA-poddens team i detta avsnitt

Intervju: Anna Bril (SWEA Stockholm) och Stina Bergh Palo (SWEA Zurich)
Redigering: Ann-Sofie Berg (SWEA Singapore)
Webbredaktör: Ann-Sofie Berg (SWEA Singapore)

 

 

Du kan också lyssna på avsnittet här