Eva Steinbach – Thailand Bangkok

VÄLKOMMEN TILL SWEA-PODDEN — LIVET SOM SVENSK UTOMLANDS!

Eva Steinback

EVA STEINBACH —
ORDFÖRANDE SWEA BANGKOK

Hur är expat-livet i Bangkok och Thailand? I det här avsnittet får vi träffa en riktig “super-expat”, Eva Steinbach från Blekinge, som numer är ordförande för SWEA i Bangkok. Eva och hennes man och tre pojkar har levt familjeliv i fler länder än de flesta. Vietnam, Indien, Panama, Kina, Ryssland med flera ställen.

Eva menar att man absolut ska ta chansen och prova livet utanför Sverige och det kan vi alla Sweor hålla med om, eller hur? Hon säger att hon försöker att se det positiva på respektive plats och att det hjälper att ha lätt att anpassa sig. Om SWEA säger hon såhär: “Det är en fantastisk fördel att SWEA finns, och det har alltid varit ett självklart alternativ för mig att vara medlem i SWEA”.

Men hur håller man ihop familjen och ser till att barnen får en så normal uppväxt som möjligt? Eva och hennes man talar med de tre killarna varje dag även om de nu är unga vuxna och bor hemma i Sverige och Amsterdam. Hur ska man tänka när det gäller framtiden och karriären om man är medföljande? Eva berättar om sina erfarenheter och delar ut tips.

Vi får också inspiration att besöka både den myllrande huvudstaden Bangkok samt spännande utflykter till resten av Thailand.

Vi pratar corona och munskydd, som är ett måste i Thailand, där man säger att man endast haft 85 dödsfall under pandemin, enligt officiell statistik. Eva delar också med sig av sin egen upplevelse av att bli allvarligt sjuk och ta del av den Thailändska sjukvården.

Och så berättar hon till slut att hon älskar kampsporten Thaiboxning eller Muay Thai som det kallas.

Länkar

Besök gärna SWEA Bangkok

Där du kan följa deras aktiva avdelning i allt från yoga och träning till intressanta utflykter

SWEA Bangkoks hemsida: bangkok.swea.org
SWEA Bangkok på Instagram: @sweabangkok
Nå Eva som SWEA Bangkoks ordförande: bangkok@swea.org

Följ Eva i sociala medier

Eva på Facebook: facebook.com/eva.steinbach.98
Eva på Instagram: @eva_steinbach

SWEA-poddens team i detta avsnitt

Intervju: Anna Bril (SWEA Stockholm) och Maria Jacky (SWEA Rom)
Redigering: Maria Jacky (SWEA Rom)
Webbredaktör: Ann-Sofie Berg (SWEA Singapore)

Du kan också lyssna på avsnittet här