Mi Karlsson Bergqvist – Förenade Arabemiraten Abu Dhabi

VÄLKOMMEN TILL SWEA-PODDEN — LIVET SOM SVENSK UTOMLANDS!

Mi Karlsson Bergkvist

Mi Karlsson Bergkvist — Författaren och orkesterinspicient

Författaren och orkesterinspicienten Mi Karlsson Bergkvist visste redan som liten att hon ville skriva böcker. Mi har hunnit publicera fyra barnböcker och i SWEA-podden berättar hon för oss om vad skrivandet betyder för henne och hur viktigt det är att tro på sig själv och inte ge upp, även när förlagen inte är intresserade. Mi skyggar inte undan för tunga ämnen och i en av hennes böcker; “Amanda och fågelbadet” tar hon upp ett ämne som inte alltid är enkelt att prata med barn om: Vad händer när någon dör?

Mis utlandsliv startade när hon tog tjänstledigt från sitt arbete som orkesterinspicient vid Berwaldhallen för att följa maken till Australien. Nu är hon på väg att återvända till Europa efter 12 år i olika länder. Denna gång är det dags för Stavanger i Norge.

Under sin tid i Singapore blev Mi medlem i SWEA och där började skrivintresset, vilket bl.a. lett till många uppdrag för SWEA Internationals tidning Forum men även till starten av intressegruppen SWEA Skriver, där Mi varit en av initiativtagarna.

Självklart får vi även tips och råd från Mi om vad man kan tänka på när man flyttar till ett nytt land samt vad man inte får missa under ett besök i Abu Dhabi!

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns.

SWEA-poddens team i detta avsnitt

Intervju: Maria Jacky och Ann-Sofie Berg
Redigering: Ann-Sofie Berg

Du kan också lyssna på avsnittet här