Carina Göransson – CarinaKliniken, från Trelleborg till Van Nuys, Kalifornien

Jag heter Carina Göransson och är stolt ägare till CarinaKliniken och snart också min Life Coaching sida Give Years Life.

Vi tar det från början.

Jag är född i Malmö och flyttade i unga år till Trelleborg, men bor numera i Los Angeles. I Trelleborg arbetade jag som företagssköterska och hjälpte människor att må bra. Jag berättade om stress och symptom och signaler.

2004 hände något som egentligen inte borde hända någon med mina kunskaper. Jag blev själv utbränd. Jag såg det inte komma, men jag hade turen att träffa en läkare som trodde på mig.  Man kan inte se på en människa att den är utbränd . Har du brutit en arm syns det, men inte utbrändhet. Den finns inom dig i tysthet.

2005 började jag som rehabilitering att studera. Det började med friskvårds-terapi,  fortsatte med stressterapi, avspänningspedagogik, mindfulness, massageterapi, healing och sist spa-terapi. Med allt detta i bagaget plus min egen erfarenhet startade jag 2006 CarinaKliniken i Trelleborg.

 

Varför blev det Los Angeles?

Min mamma dog i cancer när hon var bara 50 år.  Hon hade drömt om att resa med sin familj och få se lite mer.  Det fick hon aldrig uppleva.  När jag blev 50 år tänkte jag att nu om aldrig ska jag fullfölja mina drömmar.  Min pappa hade gått bort och min yngsta son skulle börja studera i Los Angeles. Jag följde med min son och installerade honom i en lägenhet i Hollywood.  När jag kom dit kändes det som om jag hade kommit hem, men jag reste tillbaka till Sverige igen. För var gång jag besökte Los Angeles kände jag mer och mer att här vill jag bo. Men eftersom jag var ensam och hade mitt företag så vågade jag helt enkelt inte ta steget.

Åren gick och jag träffade min man i Sverige. Han hade samma dröm och dessutom en dotter som gick i skolan i Los Angeles.   2015 flyttade vi till Hollywood för att starta en svensk godisaffär, Swedish Corner. Vi hade allt klart inklusive grossister och hur vi skulle transportera produkterna.  Vi letade lokal i ett år. Ingen trodde på oss . Vi kom från Sverige och var helt okända. Till sist tog pengarna slut och vi fick ge upp och börja jobba med annat.  2017 öppnade jag CarinaKliniken i van Nuys. Swedish massage from a real Swede.

Det har varit tufft. Green Card-processen tog fem år. Då får man inte jobba förrän man fått arbetstillstånd och jag kunde inte besöka min familj i Sverige.  Därefter kom pandemin – helt stängt i ett och ett halvt år.

Idag jobbar jag med min massage och utökar nu verksamheten med life coaching och stressterapi – online och in person. Jag har så mycket erfarenhet och utbildning så jag hoppas kunna hjälpa andra i samma situation som jag en gång var.

Det har varit en tuff kamp men, som jag brukar säga, man blir bara starkare för var sak man går igenom.

Vad gör jag själv för att koppla av?

Jag älskar att promenera. Stranden och havet är min Happy Place . Kvittar vilken årstid.  Det ger sådan energi. Jag älskar att vara ute i solen.

Reser jag vill jag bort från storstad och trafik.  Pismo Beach, Lake Tahoe, Big Bear lockar och naturligtvis vill jag besöka Sverige och Trelleborg och träffa familj och vänner. .

Mitt motto är: Fyll inte livet med år utan åren med liv.

Kram från Carina

Www.CarinaKliniken.com

carinagoransson @hotmail.com
CarinaKliniken on fb
CarinaKliniken on instagram
CarinaKliniken on Yelp

 

Dela