Photo by brotiN biswaS from Pexels

Gott Nytt År! Vi börjar året 2022 med en ny skrivövning, n°9

Hej kära Skrivar-Sweor, 

Här kommer vår skrivövning nummer 9. Ibland när jag vill ha en annorlunda skrivövning, tar jag en kortnotis från en tidning och gör en egen historia med den som utgångspunkt. Jag tänkte att vi skulle göra detsamma i vår lilla skrivövning som är den 9:e i raden.

Jag har tagit en blänkare från Strömstads Tidning publicerad 2022-01-04 och är skriven av Marita Adamson.

Hotfull man och hotfull hund

Strömstads Tidning. Nyheter: Polis kallades natten till tisdag till en lägenhet i Tanumshede där bråk skulle ha uppstått. I en lägenhet fanns en man som uppträdde hotfullt och därför belades med handfängsel.

Mannen hade också en hund, som även den uppträdde aggressivt och gav en av poliserna ett lätt bett i handen, dock utan att skada uppstod.

Mannen kunde släppas från handfängslet på plats, sedan situationen lugnat ner dig. En anmälan om hundens beteende har sänts till länsstyrelsen men i övrigt finns ingen anmälan gjord eller någon misstanke om brott.

Låt fantasin styra pennan och skriv en kort berättelse på högst en och en halv sida med 1,5 radavstånd utgångspunkt från denna vovvehistoria. Artikeln behöver givetvis inte följa din berättelse slaviskt, utan är tänkt att vara en inspirationskälla. 

Vi gör denna övning fram till torsdag den 10:e februari. Lycka till!

Varma skrivarhälsningar,

Mi

2022-01-06

Photo by brotiN biswaS from Pexels
Photo by brotiN biswaS from Pexels
Dela