Jessica Hill Holm – Ledarkonsult

En annorlunda resa till SWEA

I början av 90-talet när hela livet stod framför fötterna åkte jag och en kompis till Los Angeles för att vara au pairer under ett år. Första tre veckorna i denna gigantiska stad gjorde jag inget annat än att längta hem. Men sen var det som att havet, bergen och solen ”växte på mig”, som man säger på engelska – jag lärde mig att uppskatta dem.

När det året var slut ville jag bara stanna och jag kom på att jag ville studera vidare. Då passade det ypperligt att studera i USA. Sagt och gjort så sökte jag mig till ett college och kom in på Glendale Community College, där jag studerade mode under något år.

När mitt visum gick ut efter ett antal år i USA landande jag hemma i Sverige igen. Livet snurrade på i rask takt. Jag träffade min man och vi gifte oss och fick två pojkar, idag 16 och 18 år. Vi byggde hus och pluggade på sidan av arbetet, ja ni vet allt det där som bidrar till att man hamnar i ekorrhjulet. Men under alla år som jag var hemma och sprang i ekorrhjulet kände jag att det var något som skavde.

Jag kände att jag saknade något men jag kunde inte sätta fingret på vad det var. Jag hade genom min utlandsvistelse förändrats och jag såg världen med andra glasögon. Jante var inte en lika stark del av mitt DNA längre. Jag kände ofta att jag inte kunde prata med mina svenska vänner om mitt liv utomlands eller att jag saknade solen och livet i Kalifornien.

En dag för några år sedan googlade jag ”svenskar som bott utomlands” och kom i kontakt med SWEA. SWEA som jag kände till från min tid i LA men aldrig varit medlem i, fanns i Stockholm! Gissa om jag blev glatt överraskad. Efter att jag kommit i kontakt med avdelningen SWEA Stockholm blev jag snabbt medlem.

Efter en kort tid blev jag även medlem i SWEA Stockholms styrelse och blev vice ordförande. Det var ett spännande uppdrag som pågick till februari 2022, där jag fick lära mig mycket om hur SWEA fungerar. Jag fick många nya insikter i styrelsearbete, att arrangera event, att samarbeta över kulturella gränser, samt att vara med att utveckla organisationen med delar i många olika länder.

Fyra år har nu flugit fram sen jag blev medlem och en pandemi har gjort att vi i SWEA har fått tänka om och tänka nytt. Detta har gjort att vi kommit närmare varandra och att vi har utvecklat SWEA inom flera olika områden.

Jag hittade ganska snabbt inom SWEA en intressegrupp som jag kände passade mig och jag ville vara med att bidra till utveckling av, och det var SWEA Professional. Det är en intressegrupp som handlade om allt ifrån yrkesliv till entreprenörskap. Idag är jag ansvarig för SWEA Professional Sverige och är med i SWEA Professionals arbetsgrupp. Jag har fått vara med att anordna webbinarier med flera intressanta kvinnliga företagsledare och entreprenörer samt har varit med och skapat SWEAs mentorskapsprogram. Här kan jag hämta energi och inspiration samt träffa likasinnade då jag själv driver eget företag sedan tre år tillbaka och inte alltid har kollegor i mina uppdrag.

Jag bestämde mig nämligen efter 13 år inom H&M där jag arbetat som både säljare, butikschef och HR-chef att starta och driva eget företag inom Executive Coaching och som HR-konsult. 2016 utbildade jag mej till coach och blev internationell certifierad coach genom ICC. I början av 2019 fortsatte jag min utbildningsresa inom coachning och certifierade mig till Executive Coach genom ICC.

Det var under den tiden min längtan att driva eget väcktes, och det blev ett mål för mig så i juni 2019 startade jag Hill Holm Coaching & Consulting. Idag coachar jag både nya och befintliga ledare samt är interim HR-konsult, där jag går in i olika organisationer och stöttar upp inom HR, antingen som ledare eller specialist. Att få bidra till utveckling och hållbara resultat för individer och organisationer är mitt ”varför”. Utöver mina coachcertifieringar har jag en kandidatexamen inom pedagogik med inriktning mot arbetslivspedagogik som jag läste på Linnéuniversitet.

När det kommer till min SWEA-resa är den inte som alla andras, där det är vanligt att man först kommer i kontakt med SWEA i utlandet där man bor och sen när man flyttar hem blir man medlem i en hemvändarförening. Det är dock det som är så fantastiskt med SWEA att det finns något för alla och det finns inte bara ett sätt. Att vara en del av ett nätverk som SWEA och framför allt SWEA Professional har bidragit till att jag fått så många nya vänner, samarbetspartner och klienter med olika bakgrund, erfarenhet och intressen. SWEA har verkligen hjälpt att skavet jag känt så många år nu inte är lika frekvent. Det handlar mer om att jag längtar ut i värden igen, men det förtjänar ett helt eget blogg inlägg! 😉

Jessica Hill Holm

 

Dela