Helena Thorfinn

Kreativt skrivande för Sweor – en kurs speciellt för utlandssvenskar med Helena Thorfinn

Som utlandssvensk under många år

vet jag en hel del om hur det är att inte leva i sitt språk eller sin kultur.

Jag har bott på så skilda platser som London, Dhaka, Yangon och Washington DC och skrivit två bästsäljande romaner från ’mina städer’ och en tredje kommer i höst.

Nu har jag utvecklat en kurs i det som kallas ”litterär gestaltning” eller ”creative writing” speciellt för er som bor utomlands, men som längtar lite efter det svenska språket och ett svenskt skrivarsammanhang. Det är kursen jag själv hade velat gå i alla år!

Såhär går det till:

Vi ses på Zoom sex gånger, två timmar varje gång och varannan vecka. Först blir det lite teori och sedan gör vi övningar på plats som går igenom det litterära hantverkets grundstenar – tempus, perspektiv, gestaltning, miljö. Vi läser och ger respons på varandras texter, och utvecklas tillsammans.
Som inspiration har vi svenska poeter och svenska författare, så på köpet blir ni lite uppdaterade om svensk litteratur.
Ni avslutar med en längre text, kanske en novell, och det ingår även ett individuellt textsamtal i kursen.

Nota bene – den här kursen är dock mer för er som vill finna er kreativitet i textform, än för er som vill påminnas om svensk grammatik. Det är ingen kurs i ”svenska språket” så att säga.

Eftersom jag själv håller i kurserna är jag helt flexibel, så ni kan själva vara med och påverka hur ni vill utvecklas.

Jag vet att många SWEOR lever spännande liv

och vissa kanske vill berätta om detta i vidare kretsar eller för släkt och vänner. Och ju bättre ni skriver, ju mer gestaltat det är, desto fler vill läsa….
Eller berätta fritt och skriv helt fiktivt!
Eller utforska det svenska språket och skriv poesi!

På grund av tidsskillnaden så kommer jag att försöka få ihop grupper som har samma tidszon, och är ni några personer i samma SWEA-avdelning, så är det perfekt!

Vem är då jag?

Förutom att vara Swea och ha skrivit tre romaner som ges ut på Norstedts förlag och har sålt i stora upplagor, så har jag gått ett tvåårigt Masterprogram i Litterär gestaltning på Lunds Universitet och gått otaliga skrivkurser i USA. Jag har också bakgrund som journalist på bland annat Svenska Dagbladet.
Nu bor jag i Lund sedan ett år tillbaka. Googla mig gärna!

Pris för kursen: 2900 SEK + moms, vilket blir cirka 3625, vilket är cirka 440 US. Jag har F-skatt.

Kursstart: När jag fått ihop grupper som fungerar, förhoppningsvis under september månad. Min tanke är att kurserna ges på torsdagar och fredagar. Maxdeltagare 8, och minst 4.

Kontakt:helenathorfinn@gmail.com

Helena Thorfinn
Helena Thorfinn

Helena Thorfinns skrivarkurs: nedladdningsbar PDF-fil

 

Dela