Pyssel: från Seattle (maj 2016)

swea bus kaffeI Seattle finns många svenska och skandinaviska föreningar som samarbetar med SWEA. Kika gärna in på SWEA Seattles hemsida och se vad som händer i avdelningen just nu. Här följer lite Seattlehistoria och ett klurigt pyssel från några av eleverna på Svenska skolföreningen i Seattle. Tack Samuel, Erik, Eric, Malin, Joshua, Max, Meya och Annika för att ni tog er tid och hjälpte oss med månadens pyssel För att öppna pysslet, klicka på bilden med kaffekoppen. Facit till pysslet får du fram genom att klicka på bilden med de tre pojkarna.

Skolan Seattle Pyssel Alva

.Skolan Seattle Pyssel Jättestor Marknad

Det roligaste, enligt barnen, är Pike Place Market. Det är en jättestor marknad där det säljs blommor, frukt och hantverk.

 

Det som är allra roligast är att fiskföräljarna slänger fiskar mellan varandra. Man får akta sig så man inte får en fisk i huvudet!

Skolan Seattle Pyssel telgelsternarna

Gumwall Sam

Genom en trappa till en av gränderna bakom marknaden finns en vägg som är full med tuggumi. FAKTISKT! Enligt Erik 9 år så byggde man vägarna (gatorna) i Pike Place Market med hjälp av tegelstenarna som hade ramlat ner från husen vid den stora jordbävningen. Genom en trappa kommer man till en av gränderna bakom marknaden där det finns en vägg som är full med tuggummi.

Skolan Seattle Pyssel amerikansk fotboll

Samuel 8 år älskar Seahawks, När Seahawks vann Super Bowl XLVIII var det folkfest i Seattle. Överallt kunde man se siffran 12. Om du säger fotboll i Seattle så tror alla att du pratar om amerikansk fotboll. Vill man prata om “vanlig” fotboll kallas det för “soccer”. Det kan vara lite förvirrande ibland.Skolan Seattle Pyssel Alki Beach Malin 7 år tycker om att samla strandfynd. Seattle ligger vid Stilla havskusten och det är vatten överallt. Mitt inne i stan finns en strand som heter Alki som är alla barnens favoritstrand. Där kan man samla snäckor och stenar och har man riktigt tur kan man se en Orca, en späckhuggare.

 

Skolan Seattle Pyssel OrcaJoshua 5 år berättar att det vita på bilden det som man tror är späckhuggarens öga men det är enligt honom bara en illusion. Titta noga så ser du hur den blåser ut vatten genom andningshålet.Nu har alla barnen berättat lite om vad man kan se i Seattle. Klicka på bilden med kaffekoppen så finns det ett pyssel som du kan skriva ut och göra själv eller med en kompis. Du kan även klicka här!

Mataffären
Så här ser en riktig mataffär ut enligt Erik 9 år

.Skolan Seattle tjejer fixar ordlekMajpysssel Seattle   Som en extra bonuspyssel har Meya och Annika satt ihop ett landskapspyssel. Det kan du få fram genom att klicka här eller på bilden av tjejern när de gör det!

 

 

Dela