Pexels: © Anete Lusina photographer

Sommarakademien 2021

Varje vecka mellan den 17 juni och 19 augusti publiceras en ny instruktion i vår Facebookgrupp samt här på webben. Varje vecka bygger vidare på förra veckan och instruktionerna kommer tillsammans med skrivtips.

Du väljer själv när under veckan du skriver och hur långt du skriver. Du väljer också själv om du vill dela med dig av vad du skriver till andra i gruppen via vår Facebookgrupp, eller om du vill diskutera tankar och funderingar kring skrivandet och övningen i gruppen, eller om du skriver på din egen kammare tills du har hela texten klar.

Under de tio veckorna bygger du, steg för steg, en novell. Om du gör alla tio skrivövningarna så har du färdig novell i slutet av augusti. Övningarna är uppbyggda så att att varje steg fokuserar på något specifikt. Vi kommer t.ex. börja med hur man skriver en intresseväckande inledning och etablerar en miljö för berättelsen. Andra veckor kommer vi fokusera på hur man skapar en karaktär och hur man skriver dialog.

Sommarskrivövningen ger dels träning i att jobba med de olika komponenterna av en berättelse, men även i att inte fastna i redigering i ett alltför tidigt stadie av skrivandet.

I september har vi ett webbinarie för uppsamling och avslut för dem som vill.

För frågor kontakta oss gärna via Facebook eller via vår email: sweaskriver@gmail.com

Sommarakademien hålls i regi av Eva Wissting, här på länken kan ni läsa lite mer om henne:  SWEA Skriver styrgrupp

SWEA Toronto

Redaktör
Pexels: © Anete Lusina photographer
Pexels: © Anete Lusina photographer
Dela