Photo by Olya Kobruseva: https://www.pexels.com/

Sommarakademien 2022: Café & blogg vecka 2

5 juli

Del 2 Café & blogg

Nu är det redan dags för sommarakademins andra vecka!

Plats: På café

Jag tycker det låter så härligt när författare berättar att de sitter på café och skriver sina böcker. Gott om kaffe och sorl i bakgrunden måste väl vara perfekt för inspirationen? Leta upp ditt favoritfik eller besök ett nytt – den här veckan provar vi att sitta på café och skriva!

Berätta sedan gärna i vår Facebookgrupp hur det var att skriva på ett café. Blev det ungefär som du hade förväntat dig? Kommer du att skriva på café igen?

Genre: Blogg

Ofta fungerar bloggen lite som en dagbok, men ett blogginlägg kan egentligen handla om precis vad som helst. Det kan vara något som har hänt i ditt liv nyligen eller för länge sedan, det kan handla om en resa eller ditt hem, eller handla om ditt skrivande, eller till och med vara något helt påhittat.

De mest populära bloggarna har inlägg på cirka 1 000–1 500 ord, men det är inget som hindrar att du skriver kortare eller längre.

Några exempel på populära svenska bloggar är Enligt O, Resfredag och Helena Lyth.

Prova att skriva ett blogginlägg den här veckan! Om du vill, dela gärna ditt blogginlägg på Facebooksidan, eller berätta hur du bestämde dig för vad du ville blogga om och hur det gick att skriva.

Photo by Olya Kobruseva: https://www.pexels.com/photo/woman-drawing-an-art-on-a-book-5029148/
Photo by Olya Kobruseva: https://www.pexels.com/
Dela