Photo by Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/

Sommarakademien 2022 : Hemma igen & intervju vecka 6 och sista!

Trassliga sladdar som stör, belysning som borde förbättra eller en ny krukväxt? Det här ska ju helst vara en plats som både är funktionell och trevlig. Och om du inte har någon skrivplats hemma, passa på att göra iordning en plats i ditt hem som du kan ta till när du faktiskt vill eller behöver få till skrivtid hemma!

Dela gärna med dig i Facebookgruppen hur du gjort iordning din skrivplats hemma. Kanske har du något tips till oss andra?

Genre: Intervju

Börja med att bestämma vem du vill intervjua. Du kan t.ex. passa på att fråga ut din partner om ett specialintresse, eller kanske intervjua en Swea i din avdelning som sedan kan presenteras på avdelningens webbsida?

Sedan är det dags att förbereda frågor. Läs på om personen och ämnet som intervjun ska handla om och formulera 4–7 intervjufrågor. Bestäm om du ska ta anteckningar eller spela in (eller både och).

När intervjun är genomförd är det dags att transkribera inspelningen eller skriva rent anteckningarna. Och sist skriver du texten. Då är det fritt fram att välja vad du vill börja med och vad som ska komma sist – texten behöver inte presenteras i samma turordning som under samtalet.

Om du vill, dela gärna texten (eller en del av den) i Facebookgruppen, eller berätta hur det gick att arbeta fram intervjun!

Photo by Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/
Photo by Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/

 

Dela