Photo by Georgia de Lotz on Unsplash

Sommarakademien 2022: Natur & flash fiction vecka 1

28 juni

Del 1 Natur & flash fiction

Välkommen till sommarakademins första vecka! Den här sommaren kommer vi dels utforska olika platser för skrivandet, och dels olika genrer (former) för texten.

Plats: I naturen

De flesta av oss skriver nog oftast inomhus. För att få variation provar vi den här veckan att skriva utomhus! Kanske på en filt på gräsmattan, på en parkbänk, i skogen eller på en strand. Möjligheterna är oändliga och valet är ditt!

Berätta sedan gärna i vår Facebookgrupp hur det var att skriva ute i naturen! Hittade du någon bra plats, eller var det svårt? Upptäckte du något oväntat med att skriva på den här platsen? Kommer du att skriva på den här platsen igen?

Genre: Flash fiction

Känner du till begreppet ”flash fiction”? Det handlar alltså om en fiktiv (påhittad) berättelse som är mycket kort, men ändå känns som att den har en början, en mitt och ett slut. Det är som en roman eller en novell, fast kortare – ofta under 1 000 ord (6 000 tecken) eller ibland till och med under 500 ord (3 000 tecken).

Ett klassiskt exempel på en sådan här riktigt kort berättelse är August Strindbergs ”Ett halvt ark papper”.

Prova att skriva en riktigt kort berättelse! Fundera på vad som är viktigast att få med, och vad som faktiskt kan strykas.

Du får gärna dela din berättelse (eller en del av den) i vår Facebookgrupp, eller berätta hur det gick att skriva flash fiction!

Georgia de Lotz @georgiadelotz / Unsplash
Photo by Georgia de Lotz on Unsplash

 

 

 

Dela