Photo by cottonbro from Pexels

SWEA Skriver: det inspelade webbinariet n°7 – Anna Levahn från Printz Publishing från den 16 maj 2023

Välkommen till ett nytt webbinar i SWEA Skriver’s regi. Denna gång gästas vi av Anna Levahn, grundare av Printz Publishing (ett förlag som numera ägs av Nordstedts).

Printz Publishing startades under hösten 2010 av Anna och goda vännen Pia Printz. Den första boken som gavs ut var David Nicholls En dag, som blev en dundersuccé med över en kvarts miljon sålda exemplar, och sedan dess har förlaget fortsatt att växa.

Tanken med Printz Publishing var redan från början att ge ut böcker som de själva tyckte de saknade i bokhandeln; böcker i en genre som de kallar intelligent underhållning. Välskrivna och smarta feelgood-romaner med en gnutta svärta och lite humor.

I 10 år drev Anna och Pia förlaget tillsammans, med mottot: ”Om något roligt händer ska vi säga ja.” 2018 gjorde de just det, “sa ja”, då de blev de erbjudna att sälja förlaget till Norstedts.

Numera frilansar Pia. Anna driver förlaget vidare under Norstedts flagga, tillsammans med Christoffer Holst, också en kär vän och kollega!

Anna kommer ursprungligen från Avesta, en liten ort i södra Dalarna. Sedan många år bor hon i Stockholm tillsammans med sin familj.

”Jag har ett fantastiskt roligt jobb, som jag älskar”, säger Anna som jobbar med sälj och kommunikation, men som i alla små företag gör hon lite av varje.

Värdar för detta tillfälle:  Barbro Guaccero och Mi Karlsson-Bergkvist

 

LÄNKEN till det inspelade webbinariet!

 

Anna Levahn

 

 

Dela