Möt en swea

Anna-Karin Aksberg

Anna-Karin bor i London, Storbritannien och är medlem i SWEA London.

Hur hamnade du i London?

Jag kom till London 1996 via mitt jobb. Jag arbetade som konsult på WM-Data och min kund var här i London. Först skulle jag vara här i åtta månader, när det var över ville jag inte tillbaka till Stockholm. Jag sökte jobb på NatWest och sen jobbade jag inom bank och finansvärlden i många år.

Jag har nu omskolat mig till näringsterapeut och jobbar med det. Mest individuella klienter, men erbjuder även föreläsningar och workshops. Jag bor i centrala London, nära London Bridge, är gift med en engelsman och har en 14-årig dotter och en hund.

Hur är ditt liv i London?

London är en riktig storstad, men ändå en by. Där vi bor har vi en underbar community. Vi känner många på Bermondsey St och alla restaurangägare. Det är mycket mer personligt än Stockholm. Sen finns det så mycket att göra i London, människor från alla hörn i världen, ett enormt utbud på spännande restauranger och matmarknader och kultur.

Det jag saknar ibland från Sverige är naturen och att rida. Men, i och med lockdown och pandemi, har vi nu börjat resa inom England och det är också fantastiskt. London passar mig jättebra för jag älskar storstäder och har alltid varit en storstadstjej.

Vad betyder SWEA för dig?

Jag gick med i SWEA efter många år i London då jag började sakna mer anknytning till svenskar. Det är ett jättebra nätverk för att knyta kontakter men också för att komma i väg på saker. Jag har bott här i så många år, ibland glömmer jag bort att utnyttja allt som London erbjuder. Då är SWEA perfekt!

Jag har träffat massa trevliga kvinnor och under pandemin har jag verkligen förstått vikten av den internationella biten.

Jag har träffat massa trevliga kvinnor och under pandemin har jag verkligen förstått vikten av den internationella biten.
Funderar du också på att bli medlem i swea och har frågor kring detta?