Porträtt av Marianna Karacosta
Möt en swea

Marianne Karacosta

Marianne bor i en förort till Aten, Grekland och är medlem i SWEA Athens.

Hur är ditt liv i Aten?

Jag bor i Kifissia, en förort till Aten, Grekland. Vi startade SWEA Athens år 2000 med mig som ordförande/redaktör för SWEA-Bladet. Vi har en svensk klubb och en större svensk-grekisk förening här i Aten och vissa ifrågasatte SWEA-medlemskap. Men det visade sig att SWEA står sig bra i konkurrensen, speciellt i vårt mer och mer digitaliserade samhälle med hela världen som plattform.

Jag träffade min blivande man 1968 och vi gifte oss 1977. Jag är änka sedan två år tillbaka, har tre flickor och nio barnbarn. Barnbarnen är min senaste stora hobby. Mina barn har varit tvåspråkiga från början och nu är det barnbarnens tur. Litet knepigt blir det då ingen av fäderna, inklusive min man, lärt sig svenska. Men det går.

Min man var affärsman och vi har flera bolag som nästa generation nu tar över. Bland annat en vingård på ön Evia där vi restaurerat fem historiska byggnader och byggt till en. Ett stort och inspirerande projekt som jag varit mycket engagerad i.

Sverige och Grekland är varandras motsatser i det mesta. Det blir en perfekt balans där jag tycker mig ha det bästa av två världar. OCH en liten klick SWEA blir definitivt grädden på moset!

SWEA står sig bra i konkurrensen, speciellt i vårt mer och mer digitaliserade samhälle med hela världen som plattform.
Funderar du också på att bli medlem i swea och har frågor kring detta?