Porträtt av Sofia Taylor
Möt en swea

Sofia Taylor

Sofia bor i Seattle, Washington State, USA och är medlem i SWEA Seattle.

Hur hamnade du i Seattle?

Min man jobbade för Microsoft i England och vi flyttade därifrån när han fick ett jobberbjudande här i Seattle. Jag var mammaledig i en trist förort då, så det passade mig bra.

Hur är ditt liv i Seattle?

Jag är hemmafru i ett (snart klart) renoveringsprojekt med jättestor trädgård i utkanterna av Seattle som upptagit mycket av min tid. Jag stöttar tonåringarna och volonterar för the National Nordic Museum och SWEA. Jag är också Cultural Advisor till det honorära konsulatet här i Seattle, och hoppas få mer fart på kulturutbytet framöver. I England var jag teaterproducent och det är kultur som får mig att spritta av entusiasm. Washington State har, förvånade nog, förfärligt låga kulturbidrag och ligger kring 45:e plats bland de amerikanska staterna i anslag till kulturen. Man förlitar sig väldigt tungt på de stora företagen vi har här och visst bidrar dom storslaget, kultursektorn i Washington State växte mest i hela USA 2019. Sen slog pandemin till och det har verkligen drabbat Seattle. Jag engagerar mig särskilt i Seattle Rep och Act Theatre men var ledsen att se dans-institutionen Velocity (som så många andra) ge upp sina lokaler. Vi hoppas på bättre tider runt hörnet.

Vad betyder SWEA för dig?

SWEA var min språngbräda när vi flyttade från England till USA. Med små barn hittade jag omedelbart likasinnade mammor i samma situation, tack vare SWEA. Det var toppen. Idag är det ‘min klubb’ och på evenemangen träffar jag mina vänner och nyinflyttade. SWEA funkar som en länk till svenska traditioner, men också en aktiv uppdatering från Sverige via den ständiga tillströmningen av nya kvinnor. Mycket har hänt sen jag flyttade för 22 år sen.

SWEA funkar som en länk till svenska traditioner, men också en aktiv uppdatering från Sverige via den ständiga tillströmningen av nya kvinnor.
Funderar du också på att bli medlem i swea och har frågor kring detta?