Jann Lipka stockholm public library

Välkommen till SWEA Skriver

En del vill bara skriva för att de helt enkelt älskar att uttrycka sig i ord, andra vill kanske skriva poesi, texter av journalistiskt eller forskningskaraktär, bloggar och några kanske rentutav siktar på att bli professionella författare. Det finns alla varianter och önskemål.

Huvudsyftet med SWEA Skriver är att alla som vill skriva i en eller annan form ska få möjlighet att göra detta. Här kan du hitta fram till den typ och den nivå som passar just dig. Hos SWEA Skriver ska du kunna få hjälp, stöd och inspiration till att utveckla ditt skrivande.

SWEA Skriver ger dig möjlighet till att delta i en mängd olika aktiviteter på global, regional och lokal nivå. Här kommer att finns kreativa skrivkurser, i första hand med Sweor som skriver, webbinarier med skrivartema, till exempel författare, förlagspersoner, översättare, bokinläsare och andra som kan vara av intresse.

Här finns Anslagstavlan där du kan posta något du har skrivit och vill ha kommentarer på eller får råd och tips om skriv-relaterade saker.

SWEA Skriver har skrivargrupper där vi samlas för att läsa och ge kommentarer på varandras texter, både på global och lokal nivå. Den språkliga utgångspunkten är att vi skriver på svenska eftersom SWEA Skriver är en grupp inom SWEA, där det svenska språket främjas.

Hur många evenemang och vilka möjligheter SWEA Skriver erbjuder och kan utvecklas på, beror delvis på hur många som har möjlighet att engagera sig i aktiviteter och komma med önskemål och förslag på hur vi i SWEA Skriver kan utveckla oss.

Låt din skrivarkreativitet flöda och föreviga den på pappret.

Varmt välkomna önskar

Styrgruppen!

Jann Lipka stockholm public library
Photographer: Jann Lipka Stockholm public library/ Image bank Sweden

 

Dela