SWEA Bokklubb EMA

Bokklubb EMA över regionsgränserna

Du kan delta i en eller flera av de varje säsongs bokklubbs-träffar och du är varmt välkommen även om du inte hunnit läsa klart boken.

Bokklubb EMA välkomnar Sweor från hela världen. Välkomna att delta oavsett var du bor!

 • Vi spelar in varje tillfälle så om du missar så kan du titta på inspelningen. Bokklubb EMAs inspelade träffar hittar du här: KOMMER SNART – ARBETE PÅGÅR
 • Bokklubb EMA genomförs i webbinarie-form, dvs som ett digitalt möte via ZOOM

Läs mer om böckerna samt anmäl dig redan nu!

Du behöver anmäla dig till varje tillfälle separat.

ANMÄL dig genom att klicka på respektive tillfälle. Fyll i formuläret — glöm inte att klicka på Skicka/Send.

Varmt välkommen hälsar planeringsgruppen!

Diskussionsfrågor

Inför varje bokklubbsträff rekommenderar vi att deltagare funderar på följande allmänna frågor/riktlinjer i samband med läsningen av boken.

 1. Vilket är ditt allmänna intryck av boken?
 2. Hur inleds romanen och sporrar den till vidare läsning?
 3. Vilka är de centrala karaktärerna i romanen och i vilken miljö, både den fysiska och den sociala, utspelar sig handlingen?
 4. Ur vilket berättarperspektiv berättas handlingen?
 5. Finns det ett tema (budskap) som går som en röd tråd genom romanen och vilket i så fall samt hur kommer det till uttryck?
 6. Vad tycker du om språket i boken — talspråkligt, enkelt, ålderdomligt, styltat, poetiskt?
 7. Bjuder boken på några överraskningar, något oväntat eller nya insikter när det gäller människor, social miljö, kulturmönster?
 8. Hur kändes det att läsa boken, fanns det något som du reagerade starkt på positivt eller negativt? Vad var det i så fall?
 9. Poängsätt gärna boken som helhet från 1-5. Skulle du rekommendera boken till andra? Varför eller varför inte?

Kommande träffar

Bokklubb EMA: ”Hjärtat” av Daniel Bergman

29 november, 19.00 - Denna gång diskuterar vi boken ” Hjärtat”.  Boken är en gripande självbiografi skriven av Daniel Bergman, son till den världsberömde filmregissören Ingmar Bergman och pianisten Käbi Laretei. I boken, som är…

Läs mer
Inspelade träffar

Vi jobbar med att lägga upp länkar till tidigare webbiarier och kommer publicera de här så småningom. Vill du titta på ett tidigare webbinarier innan de kommit upp här, vänligen kontakta Jenny Lyskawa (SWEA International webbinarieansvarig), för videolänk och lösenord (jlyskawaswea@gmail.com).

Notera att videolänkar till tidigare webbinarieinspelningar endast kan skickas till SWEA medlemmar.
Planeringsgruppen

Madeleine Siösteen Thiel, Lena Brolli, Ida M Kolovrat Zelic samt Barbro Guaccero hälsar alla Sweor välkomna till våra träffar med högintressanta böcker.

Vid varje bokträff finns en värd från planeringsgruppen som leder diskussionen

Om SWEA Bokklubb EMA

Detta är en bokklubb över avdelnings- och regiongränserna startad av regionerna MEMA, OEMA och VEMA i samarbete med Kommunikationskommittén,

SWEA International. Under hösten 2021 (Säsong 2) hade vi cirka 50 Sweor anmälda i snitt per bok-tillfälle. Kom ihåg att du kan delta i ett eller flera av de fyra bokklubbs-träffarna och du är även varmt välkommen även om du inte hunnit läsa klart boken. Bokklubb EMA välkomnar Sweor från hela världen.