SWEA Bokklubb EMA

BOKKLUBB EMA ÖVER REGIONSGRÄNSERNA

Bokklubb EMA välkomnar Sweor från hela världen. Du kan delta i en eller flera av våra träffar och du är välkommen även om du inte har hunnit läsa klart boken. Du är  välkommen att delta oavsett var du bor! Bokklubb EMA genomförs digitalt via Zoom och vi spelar in varje tillfälle så att du kan se inspelningen i efterhand.

EMA är en bokklubb över avdelningsgränserna startad av regionerna MEMA, OEMA och VEMA i samarbete med Kommunikationskommittén, SWEA Int. Under HT 2021 (Säsong 2) hade vi ca 50 Sweor anmälda/per bok-tillfälle.

Läs mer om böckerna samt anmäl dig redan nu! Du behöver anmäla dig till varje tillfälle genom att klicka på respektive tillfälle, fyll i formuläret- glöm inte att klicka på ”Skicka”. Varmt välkommen hälsar planeringsgruppen!

Jag har alltid längtat efter en svensk bokklubb och är glad att den moderna tekniken erbjuder det! Alla bokklubb-kvällar är välförberedda och ger dessutom rum att diskutera efter ”föreläsningen”. Urvalet böcker är varierande och bra!

Kommande träffar (författaren deltar)

Bokklubb EMA: Helena Thorfinn, I munkens skugga

30 November, 19.00 - Helena Thorfinn, journalist och diplomat, skriver romaner om internationella miljöer. Vi kommer höra mer om detta under kvällen då författaren själv kommer delta i webbinariet.  Helenas senaste roman, “I munkens skugga”…

Läs mer

Inspelade träffar (Mejla oss för länk!)

EMA Bokklubb: “Obscuritas” av David Lagercrantz

9 maj, 19:00 -  Obscuritas” ( 2021)  är den första delen av en ny spännande  deckarserie av författaren och journalisten David Lagercrantz (som deltar personligen under kvällen).  Berättelsen sätter den unga närpolisen i Stockholmsförorten  Husby,…

Läs mer
Bokklubb EMA: ”Hjärtat” av Daniel Bergman

Denna gång diskuterar vi boken ” Hjärtat”.  Boken är en gripande självbiografi skriven av Daniel Bergman, son till den världsberömde filmregissören Ingmar Bergman och pianisten Käbi Laretei. I boken, som är skriven som ett långt…

Läs mer

Inför varje träff rekommenderar vi att du funderar på följande frågor i samband med läsningen av boken.

  1. Vilket är ditt allmänna intryck av boken?
  2. Hur inleds romanen och sporrar den till vidare läsning?
  3. Vilka är de centrala karaktärerna i romanen och i vilken miljö, både den fysiska och den sociala, utspelar sig handlingen?
  4. Ur vilket berättarperspektiv berättas handlingen?
  5. Finns det ett tema (budskap) som går som en röd tråd genom romanen och vilket i så fall samt hur kommer det till uttryck?
  6. Vad tycker du om språket i boken — talspråkligt, enkelt, ålderdomligt, styltat, poetiskt?
  7. Bjuder boken på några överraskningar, något oväntat eller nya insikter när det gäller människor, social miljö, kulturmönster?
  8. Hur kändes det att läsa boken, fanns det något som du reagerade starkt på positivt eller negativt? Vad var det i så fall?
  9. Poängsätt gärna boken som helhet från 1-5. Skulle du rekommendera boken till andra? Varför eller varför inte?
Se bokträffarna i efterhand

Vill du titta på ett tidigare webbinarium, vänligen kontakta Jenny Lyskawa, SWEA International webbinarieansvarig, för videolänk och lösenord. Email: jlyskawaswea@gmail.com

Notera att videolänkar till tidigare webbinarieinspelningar endast kan skickas till SWEA medlemmar. Vill du veta mer om SWEA och vårt medlemskap? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Planeringsgruppen

Vid varje bokträff finns en värd från planeringsgruppen som leder diskussionen. Madeleine Siösteen Thiel, Lena Brolli, Ida M Kolovrat Zelic samt Barbro Guaccero hälsar alla Sweor välkomna till våra träffar med högintressanta böcker.