2023 — det nya året för oss samman!

SWEA Professional önskar alla medlemmar varmt välkomna till ett nytt spännande år. Under 2023 accelererar vi kommunikationen mellan avdelningar, grupper och medlemmar. Vi kommer erbjuda aktiviteter som för oss samman över avdelningsgränserna och som underlättar vårt nätverkande online för nya bekantskaper. Skulle du vilja bolla idéer till en affärsidé? Vill du prova på något nytt och utveckla dina kunskaper eller strategi inom ett visst område? Ta gärna kontakt med SWEA Professionals mentorer. Söker du likasinnade i din stad? Kanske planerar du ett intensivt arbetsår och behöver regelbunden inspiration och stöd för att hitta ny kraft och få nya idéer? Vill du bli mer aktiv i SWEA Professional? Kontakta oss direkt eller ta kontakt med din lokala avdelning. Håll utkik efter våra kommande aktiviteter och följ oss via @sweainternational eller på Linkedin och Facebook för dagliga uppdateringar, artiklar och nya möten. Vi ses!

Vårt mentorskap

Har du tänkt på hur många intressanta Sweor det finns i hela världen? Ja, fler än 6.000! SWEA International ger möjligheten för dig som medlem att erbjuda dig att vara mentor eller söka en mentor bland våra Sweor världen över. SWEA Professionals mentorskap går ut på att dela kunskap, råd och erfarenheter på ideell basis. Det kan handla om många olika ämnen, såsom karriär, eget företagande men även andra ämnen.

Hur kommer jag igång?

På vår facebook-grupp  SWEA Professional Världen, under kategori ´Mentorship´, finns 15 mentorer redo att stödja och bolla idéer. De har gedigen erfarenhet av alltifrån företagsledning till hälsa, kommunikation och revision. Hör av dig till dom direkt på vår sida, eller skriv till oss så ber vi mentorn att kontakta dig. Har du själv erfarenhet du skulle vilja dela me dig av? Skriv till oss så berättar vi mer!

Om SWEA Professional

Vi vill bidra till Sweors professionella nätverk och möjlighet att knyta kontakter. Våra träffar är alltid öppna för alla intresserade medlemmar oavsett ålder eller om man själv yrkesarbetar.

Många SWEA-medlemmar har själva spännande karriärer, nu eller bakom sig, av intresse för våra medlemmar som söker mer kunskap, erfarenheter och idéer.

SWEA Professional grundades i SWEA San Francisco år 2010. Intresset blev stort även bland medlemmar som tidigare arbetat eller som var på väg in i arbetslivet. Idag finns SWEA Professional representerat i SWEA-avdelningar över hela världen och flera nya grupper startas upp varje år.

Vår senaste undersökning visar att 98% av våra medlemmar, aktiva inom SWEA Professional, skulle rekommendera SWEA Professional till en väninna!

VISSTE DU?

Er avdelning behöver inte skapa en SWEA Professional-grupp lokalt för att anordna event. Det räcker med att skapa en aktivitet inom området. En aktiv Professional-grupp kan skapas senare när ni känner att medlemmars regelbundna engagemang finns!

VAD ERBJUDER PROFESSIONAL?

NÄTVERK Ett brett professionellt nätverk för nya kontakter, kunskaper och resurser både privat och i arbetslivet.

AKTIVITETER  Ett brett utbud av studiebesök, seminarier och events, både i lokala avdelningar samt via Professional-events online i regi av SWEA Webbinarium.

MENTORSKAP Mentorskap med möjligheten att erbjuda dig som mentor eller söka en mentor bland våra Sweor världen över.  Vi har i skrivande stund 15 mentorer tillgängliga.

SYNLIGHET Möjlighet att annonsera om sin egen professionella verksamhet två gånger per år i vår stängda facebook-grupp SWEA Professional Världen.

BLOGGEN Möjlighet att gästblogga om ditt yrkesliv för SWEA Professional via swea.org

Är du nyfiken på att involvera dig i SWEA Professional?

Vi söker efter Dig som vill ingå i en arbetsgrupp. Det är roligt att arbeta tillsammans och se resultatet av goda samarbeten. Hör av dig så berättar vi mer!

Här finns SWEA Professional!

Arizona

Algarve

Austria

Barcelona

Berlin

Boston

Dallas

Denver

Florida

Genève

Irland

Köln/Bonn

Lissabon

London

Los Angeles

Luxemburg

Marbella

Milano

New York

Oslo

Paris

Rivieran

Rom

San Diego

San Francisco

Seattle

Singapore

Stockholm

Toronto

Vancouver

Zurich

Hej lokal avdelning: Vi vill höra från Dig!

SWEA Professional vill stärka relationerna mellan SWEAs lokala grupper som finns över världen samt bidra till vårt gemensamma arbete att engagera och ge mervärde till våra medlemmar. Har du tankar om hur vi kan hjälpa, engagera och uppmuntra? Boka in ett e-möte med oss så pratar vi mer! Kanske är ni en nystartad grupp med frågor? Kanske är ni en väletablerad grupp nyfiken på nya idéer och initiativ hur vi kan stödja och aktivera våra medlemmar. Kanske finns inte en Professional-grupp i din avdelning, men du är nyfiken på att anordna ett Professional-event? Hör av dig till oss!

Nya verktyg: Google Drive & vår gemensamma ´Verktygslåda´

SWEA Professionals arbetsgrupp arbetar med att utveckla vår interna och externa kommunikation. Det är viktigt för oss att Professional-grupper runt om i världen känner stöd från oss och att medlemmar ser mervärde av vårt gemensamma arbete. Tidigt under 2023 utvecklades en ny gemensam Verktygslåda för alla SWEA Professionals grupper. Verktygslådan innehåller idéer, inspiration, manualer och kommunikationsmaterial som kan användas till gruppernas lokala arbete. Skriv till oss så skickar vi en länk till Verktygslådan!

Ökad tillgänglighet: Ny email & ökad delning av filer mellan Professional-grupper

SWEA Professional har fått en ny mailadress (professional@swea.org) dit avdelningar och du som medlem kan maila in material, högupplösta bilder och videoklipp från SWEA-events och aktiviteter. Detta blir en viktig informationskanal där vi kan dela med oss till varandra och komma närmare SWEAs medlemmar. Det är inspirerande att se storheten i SWEA. Vi lär oss av varandra!

Stärkt kommunikation: Sociala Medier & ökad e-samvaro

SWEA Professional är tacksam över den markanta ökning av aktivitet och samvaro online. Medlemmar möts via Facebook, under våra lokala grupp-sidor och på vår gemensamma sida ´SWEA Professional Världen´ som nu underhålls med en handfull nya inlägg och nära 80 reaktioner dagligen. Vi möts på våra instagramkonton, inte minst via kontot @sweainternational som nu, med över 3500 följare, är vårt näst största aktiva kanal med en tillväxt på 10% under Januari-månad. Vi utvecklar nu fler verktyg för att nå ut med rörlig media och videor. Har du idéer? Hör av dig till oss!

Vår arbetsgrupp finns här för SWEAs alla medlemmar!

SWEA Professionals arbetsgrupp arbetar med att marknadsföra SWEA Internationals och lokala avdelningars Professional-program både externt och internt via nyhetsbrevet, Forum, sociala medier och andra kanaler. Vi finns också till hands som stöd för avdelningar som har frågor eller vill starta SWEA Professional program lokalt.

I relation till den internationella dagen för kvinnligt entreprenörsskap anordnade SWEA Professional den 16e November ett e-FORUM för alla SWEAs medlemmar och Professional-grupper. Eventet, som uppnådde registreringsrekord för säsongen,  anordnas även (12 Januari 2023) för SWEA Professionals grupper i Asien. Fler e-FORUM för samtliga medlemmar kommer anordnas under våren. 

Vill du se inspelningarna (16 Nov 2022, 12 Januari 2023)? Hör av dig till oss! professional@swea.org

”Tack för allt ni gör! Ju mer de olika SWEA Professional grupperna kan samarbeta, desto lärorikare vore det.”

”Vilket varmt och engagerat mottagande – det ska bli kul att vara medlem!”

”Det vore toppen med flera e-Forums eller webbinarier för alla Professional medlemmar runt om jorden. Då kan vi i de mindre avdelningarna få lära oss av de professional grupper som har möjlighet att ordna presentationer med större företag (…)”

SWEA Professionals blogg

Maria Gårdemyr – Medföljande med en Mission

”Tvivla aldrig på att en liten grupp engagerade individer kan förändra världen; Det är faktiskt det enda som någonsin har” –  Margaret Mead.  Bland annat det och det afrikanska ordspråket ”When you educate a women,…

Läs mer
Marta Edebol – Lokal närvaro i en global värld

Lokal närvaro i en global värld och gemenskap: Att välja möjligheter som individ och gemenskap Marta Edebol: Medlemskapsdirektör, konsult, näringslivsfrämjare Bor: Lagos & London SWEA London SWEA Professional SWEA Webbinarium   Jag kom till Nigeria…

Läs mer
Jessica Hill Holm – Ledarkonsult

En annorlunda resa till SWEA I början av 90-talet när hela livet stod framför fötterna åkte jag och en kompis till Los Angeles för att vara au pairer under ett år. Första tre veckorna i…

Läs mer
Linda Kristensson – Våga ta steget – det är aldrig försent

Läs hur SWEA SACs Linda Kristensson vågade ta steget upp i karriären efter 40, efter några råd från Marianne Hamilton.   Namn:                          Linda Kristensson Land jag bor i:               Australien SWEA avdelning:           SWEA…

Läs mer

Tankar och idéer från våra medlemmar 

Det är ”intressant att se hur andra avdelningar jobbar.”

Det ”vore toppen med flera e-Forums eller webbinarier för alla Professional medlemmar runt om jorden. Då kan vi i de mindre avdelningarna få lära oss av de professional grupper som har möjlighet att ordna presentationer med större företag (vilket vi kanske inte har möjlighet till).”

Det är ”alltid intressant med karriärdiskussioner – tex tips om career development eller work/life balance, att byta karriär senare i livet, personlig utveckling, nätverka…”

”Det vore intressant att höra från företagare om hur inflationen har påverkat företag i andra delar av världen.”

”Hur man bygger en karriär i Sverige om man bott utomlands länge. Jag har en dröm om att någon gång flytta tillbaka till Sverige och etablera en konsultverksamhet efter ett tag.”

”Pension, skattefrågor, karriär”

”Tack för allt ni gör! Ju mer de olika SWEA Professional grupperna kan samarbeta, desto lärorikare vore det.”

”Professional är SWEAs enda möjlighet att överleva som organisation”

”Vilket varmt och engagerat mottagande – det ska bli kul att vara medlem!”

Jag ser gärna ”mer föreläsningar med svenska kvinnor ned tips om starta eget, komma framåt i karriären, jobbmöjligheter med Sweor över avdelningsgränserna, SWEA frilans-jobbbank?”

Det vore intressant med en föreläsare ”som kan berätta lite om vad man bör tänka på innan man skriver sig utomlands”

”Jag är nybliven pensionär men har och är aktiv inom SWEA, vilket har betytt mycket för mig. Jag fick mitt sista arbete innan pensionen innan vi flyttade hem. Viktigt är att poängtera att som SWEA aktiv är en merit. Jag hade en av mina referenser från SWEA International, det vägde tungt! Jag uppskattar mycket att SWEA Professional puffar yrkesarbetande kvinnor som genom SWEA får ett kontaktnät där de bor och verkar runt om i världen.”

”Någon, vem ni som helst,  kan tala om hur det är att verka i olika länder.  Det är jättespännande att höra Andrea berätta hur det är att vara lärare i Danmark t ex.”

”Paneldebatt”

”New here and primarily it has been ’listening’ events. I’d like to suggest a more proactive involvement, potentially where business ideas, businesses and cases are discussed, brainstormed in small groups on and preferably used for developing businesses/ideas.”

”Eftersom jag har varit professional sångerska och låtskrivare  i hela mitt vuxna liv, så vore det intressant med events och talare inom mitt område!”

Ta gärna kontakt med vår arbetsgrupp

Marta Edebol, Lagos & London
Jessica Hill Holm, Stockholm
Camilla Mörch, New Jersey
Suzanne Southard, Arizona